Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

 

Η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει. Το καλοκαίρι πλησιάζει κι εμείς προετοιμαζόμαστε με πυρετώδεις ρυθμούς από τώρα για τη στιγμή που θα αποκαλύψουμε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι σημεία στο σώμα μας που για μήνες έμειναν «κρυφά».

 

Προσθέτουμε στην καθημερινότητά μας περισσότερη σωματική κίνηση, προσλαμβάνουμε περισσότερο νερό, συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό διατροφικό μας περισσότερα λαχανικά και φρούτα, ενώ παράλληλα ανανεώνουμε την ρουτίνα περιποίησης του σώματός μας με εξειδικευμένα προϊόντα που στόχο έχουν να τονώσουν, να αναζωογονήσουν την όψη της επιδερμίδας μας, μειώνοντας την κυτταρίτιδα και κάνοντάς τη να δείχνει πράγματι στα καλύτερά της. Τι ισχύει όμως πραγματικά για την κυτταρίτιδα και ποιους μύθους πρέπει να καταρρίψουμε;

 

Body care: Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

 

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται από την ηλικία των 25 ετών

 

Όχι, η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται όπως οι ρυτίδες. Μπορεί να εμφανιστεί από τη στιγμή που το σώμα αρχίζει να μεγαλώνει. Δηλαδή, στις περισσότερες περιπτώσεις, η κυτταρίτιδα αρχίζει να σχηματίζεται όταν τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται κατά την εφηβεία.

 

Είναι ανώφελο να βάζεις κρέμα κατά της κυτταρίτιδας πριν τα 25

 

Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόλις εμφανιστεί, όσο πιο νωρίς γίνεται. Ξεκινάς φροντίζοντας το σώμα σου, υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή και ασκώντας σωματική δραστηριότητα που τονώνει τα πόδια σου και αυξάνει την οξυγόνωση και την κυκλοφορία του αίματος.

 

Η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται

 

Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό αποτελεί μύθο. Η κυτταρίτιδα δεν υποχωρεί! Ωστόσο, υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να την καταπολεμήσει, ώστε να αισθάνεσαι πιο άνετα. Έτσι, παρόλο που η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται ποτέ εντελώς και μπορεί πάντα να επανέλθει, είναι δυνατό να μειώσεις την παρουσία της σε σημείο που να την καταστήσεις σχεδόν αόρατη.

 

Τα μασάζ δεν βοηθάνε

 

Βοηθάνε, τόσο αυτά που γίνονται σε ινστιτούτα αισθητικής όσο και αυτά που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα μασάζ μία φορά την ημέρα (πριν ή μετά το ντους) με μια βούρτσα σε στεγνό δέρμα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η δράση επανενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος και αποτρέπει την εναπόθεση λίπους κάτω από το δέρμα. Είναι λοιπόν σημαντικό να χρησιμοποιείς βούρτσα με απαλές τρίχες και να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

 

Τα στενά παντελόνια προάγουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας

 

Το στενό τζιν , εκτός από το ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους μύες και τα νεύρα των ποδιών, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εμφάνιση ραγάδων και κυτταρίτιδας.

 

Jenny.Gr

 

Το τοπικό λίπος και η κυτταρίτιδα απαιτούν την ίδια θεραπεία

 

Είναι κατηγορηματικά ψευδές. Και παρόλο που είναι πολύ συνηθισμένο να συγχέουμε τους δύο όρους. Πρόκειται όμως για δύο διαφορετικά προβλήματα που απαιτούν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ κυτταρίτιδας και τοπικού λίπους μπορεί να συνοψιστεί απλώς ως εξής: Η κυτταρίτιδα είναι μια παραμόρφωση του ιστού, ενώ το τοπικό λίπος είναι ο όγκος και το υγρό που κυριαρχεί.

 

Το περπάτημα ρυθμίζει την κυτταρίτιδα

 

Είναι αλήθεια. Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σωματική δραστηριότητα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ως εκ τούτου τη ρύθμιση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

 

Αν δεν ασκείσαι, οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας είναι αναποτελεσματικές

 

Φυσικά, η πιο αποτελεσματική φόρμουλα είναι αυτή που συνδυάζει αθλητισμό, καλή διατροφή και αισθητικές θεραπείες τόσο σε ινστιτούτο όσο και σε τοπική εφαρμογή, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η χρήση μιας καλής κρέμας κατά της κυτταρίτιδας, ακόμα κι αν έχεις βάλει την άσκηση στη ζωή σου, είναι πάντα χρήσιμη.

 

Ο ύπνος με μαξιλάρι κάτω από τους αστραγάλους σου μπορεί να είναι βοηθητικό μέσο

 

Αν και αυτή η θεραπεία μοιάζει αντιεπιστημονική, ο ύπνος με ένα μαξιλάρι κάτω από τους αστραγάλους προάγει την κυκλοφορία του αίματος και επομένως μειώνει τον κίνδυνο κυτταρίτιδας λόγω μιας από τις πιο κοινές αιτίες: την κακή κυκλοφορία του αίματος.

 

Ο έλεγχος των ορμονών βοηθάει

 

Είναι αλήθεια. Οι ορμόνες μας μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή λίπους, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να τις ελέγξουμε.

 

Αλεξάνδρα Τρύφωνος