Σπύρος Σταμούλης: «Προσπαθούσα να αποφύγω το επάγγελμα του ηθοποιού» (vid)

Ο Σπύρος Σταμούλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

 

«Είμαι πάρα πολύ ντροπαλός και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πήγα πρώτα σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, για να νικήσω κάπως τους φόβους μου», ανέφερε ο Σπύρος Σταμούλης σχετικά με την πρώτη του επαφή με την υποκριτική. «Ήθελα να υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτή τη δοκιμασία της ερασιτεχνικής ομάδας, ώστε να μπορώ μετά να μιλάω μπροστά σε κόσμο που πάγωνα όταν το έκανα, για παράδειγμα στο πανεπιστήμιο όταν έπρεπε να παρουσιάσω μία εργασία». 

 

 

Ο Σπύρος Σταμούλης από το Α ως το Ω: “Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιτυχία  στις “Άγριες Μέλισσες” – Cosmopoliti.com – Χριστίνα Πολίτη

 

Ο ίδιος είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στα Οικονομικά, ενώ είχε ξεκινήσει να εργάζεται στον χώρο της ναυτιλίας. «Είχα τελειώσει ήδη το Εθνικό και προσπαθούσα να αποφύγω το επάγγελμα του ηθοποιού, γι’ αυτό και έκανα το πέρασμα από τα ναυτιλιακά. Μου έλειπε όμως πάρα πολύ. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις, έστω και αργά, τι είναι αυτό που σου αρέσει, τι σε γεμίζει». 

 

Στο αν έχει χρειαστεί να κάνει συμβιβασμούς στη ζωή του, ο ηθοποιός απάντησε: «Το έχω κάνει αρκετές φορές. Θεωρώ ότι στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα φανταζόμαστε και πολλές φορές μπορεί να έχουμε και λανθασμένη εικόνα για το πώς μπορεί να είναι κάτι». 

 

«Πρέπει να ζυγίζουμε κάποιες καταστάσεις και να σκεφτόμαστε πως όταν κάνουμε κάτι που δεν το βρίσκουμε ευχάριστο μετά μπορεί να αποδειχθεί να είναι. Και να πούμε τότε ότι μπορεί εμείς να είχαμε μια λανθασμένη αρχικά σκοπιά», σημείωσε.

 

«Ξεσπάω στους ρόλους. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω ως ηθοποιός γιατί έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε συνθήκες που μπορεί να μη βιώσεις στην πραγματική σου ζωή. Ως ηθοποιός έχω παντρευτεί τόσες φορές ας πούμε… Είναι αυτή η μαγεία του επαγγέλματος, παίρνεις μια ευχαρίστηση». 

 

O Σπύρος Σταμούλης πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην παράσταση Closer στο Θέατρο Χώρα.