Ζωντανό ψάρι πωλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 1,5 εκ. ευρώ

Ένας κόκκινο και λευκό ψάρι του είδους Koi Carp που εκτρέφεται στην Ιαπωνία έγινε το πιο ακριβό ζωντανό ψάριπου πωλήθηκε ποτέ, αγγίζοντας σε αξία το αστρονομικό ποσό του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Το συγκεκριμένο ψάρι έχει μήκος 1 μέτρο και ανήκει στην ποικιλία Kohaku. Η τιμή πώλησής του αποτελεί ρεκόρ, αφού πράγματι είναι απίστευτο ότι κάποιος αγόρασε ένα μόνο ψάριδίνοντας αυτό το αντίτιμο

 

Αν και δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τον αγοραστή, ονομάζεται Yingying και κατάγεται από την Ταϊβάν. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού μπορεί να γεννήσει μέχρι και 500.000 αυγά, τα οποία θα μπορούσαν να πωληθούν.

 

Τα ψάρια του είδους Carp Koi συναντώνται σε δώδεκα ποικιλίες, εκ των οποίων η ποικιλία Kohaku είναι η πιο δημοφιλής και πολύτιμη. Για να θεωρηθεί ένα ψάρι Kohaku εξαιρετικό, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα στο σώμα του εκτός από το κόκκινο και το λευκό.

 

Η Ιαπωνία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ψαριών Carp Koi στον κόσμο, με το 90% του συνόλου τους να προορίζεται για εξαγωγή. Το 2016, οι εξαγωγές των ψαριών Carp Koi έφεραν πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

 Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
1 + 8 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.