18 νεκροί από επίθεση σε σχολή της Κριμαίας - Ο φερόμενος ως δράστης αυτοπυροβολήθηκε

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σε κολέγιο της Κριμαίας, στην πόλη Κερτς ήταν μια "μαζική δολοφονία" που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

 

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχει έβαλε τέλος στη ζωή του.

 

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

 

Δηλώσεις Βλ. Πούτιν

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το κίνητρο για τη φονική επίθεση σε ένα κολέγιο στην κριμαϊκή πόλη Κερτς.

 

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

 

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε κολέγιο στην Κριμαία και δεκάδες τραυματίστηκαν από τους οποίους 37 νοσηλεύονται, όταν τουλάχιστον ένας δράστης της επίθεσης πυροδότησε μια βόμβα στην καφετέρια και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του στο κτίριο.

 

Ο ύποπτος για την επίθεση στο κολέγιο της κριμαϊκής πόλης Κερτς αυτοπυροβολήθηκε και το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο κολέγιο, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

 

Η επίθεση, κατά την οποία 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πραγματοποιήθηκε από έναν 22χρονο σπουδαστή του κολεγίου, δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Κριμαίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Επιτροπή δήλωσε πως μπορεί να υπήρξαν περισσότεροι από ένας άνθρωποι πίσω από την επίθεση και πως διεξάγεται έρευνα για ενδεχόμενους συνεργούς.

 

Η Επιτροπή δήλωσε πως η αρχική εξέταση των σορών στο σημείο της επίθεσης δείχνει πως τα θύματα πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς, σύμφωνα πάντα με το RIA.

 

Στους 18 οι νεκροί από έκρηξη σε τεχνικό λύκειο στην Κριμαία - Ο φερόμενος ως δράστης αυτοκτόνησε

 

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην Κριμαία έχει φθάσει τους 18, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

 

Η διευθύντρια του κολεγίου στην Κριμαία όπου σημειώθηκε έκρηξη είπε πως ένοπλοι καταδίωξαν και σκότωσαν μαθητές

 

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

 

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

 

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

 

Η έκρηξη σε τεχνικό κολέγιο στην Κριμαία ήταν τρομοκρατική ενέργεια

 

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της κριμαϊκής χερσονήσου οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

 

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς.

 

Η έκρηξη σε σχολή στην Κριμαία φέρεται να προκλήθηκε από άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό

 

H έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας προκλήθηκε από άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

 

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

 

Υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κερτς δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη και πως οι γιατροί αναμένουν περίπου άλλους 50 τραυματίες.

 

«Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.

 

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές υποθέσεις για την έκρηξη αυτή.

 

Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτιρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

 

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ