Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου τίμησε το Νίκο Καζαντζάκη

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου η οποία ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Έλληνα στοχαστή
και 30 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.),το  1988 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στα πλαίσια της ανακήρυξης από την Ε.Ε.  του  2018 ως «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».

 

Στην  εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου αλλά και από άλλα σχολεία της Κορίνθου, μίλησαν με εξαιρετικό τρόπο,ο Πρόεδρος και Συντονιστής της ΔΕΦΝΚ κ. Στασινάκης Γιώργος ο οποίος αποτελεί  και την «ψυχή» της Διεθνούς Εταιρείας,καθώς και η εξαίρετη κ. Rozmi  Pahlisch – Τζάνου,Πρόεδρος του  Παραρτήματος της ΔΕΦΝΚ Ελβετίας.

Στην εκδήλωση απέδωσε τραγούδια με θεματολογία από το έργο του Καζαντζάκη  η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Κορίνθου με συνοδεία πιάνο και υπό την καθοδήγηση της Μουσικού κ. Γιαβρούμη Μαρίας,
ενώ το 4ο Λύκειο παρουσίασε μια ποιητική δημιουργία με την ίδια θεματολογία και υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου κ. Χάψα Μαίρης.

Στους επίσημους προσκεκλημένους οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελβετία ανταποκρινόμενοι στην Πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, προσφέρθηκαν διάφορα δώρα, όπως κάδρα με γκραβούρες από κορινθιακά τοπία, βιβλία με τα αξιοθέατα αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά, τον «Επιτάφιο του Περικλή» ο οποίος θεωρείται ο Ύμνος της Δημοκρατίας γραμμένος σε 4 γλώσσες και ο οποίος ήταν προσφορά της «ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ», πολυτελή στυλό, καθώς τοπικά προϊόντα, όπως λάδι συσκευασμένο σε πολυτελείς κασετίνες, κρασί κλπ. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ευχαριστήριο & αποχαιρετιστήριο τραπέζι.

 

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σ’ όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και πρωτίστως στο Δήμο Κορινθίων με την ευγενική χορηγία του οποίου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, την Σύμβουλο των Φιλολόγων κ. Κεκροπούλου Μαρία για την ουσιαστική συμβολή της στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης,το Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου, το 4ο Λύκειο Κορίνθου, την «ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ»,την  Ένωση  Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας,την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,την «ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ» και τέλος σε όλους τους παρευρισκόμενους Κορινθίους,μαθητές και πολίτες.