ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης, έκπληξη το φαβορί για διαδοχή

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης υπέβαλλε στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

 

 

Ο μέχρι σήμερα προπονητής των «κιτρινόμαυρων» προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος, που καταφέραμε να προκριθούμε  στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το club.

 

 

Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος, που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το club να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια».

 

 

Στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, για την προσφορά του και βεβαίως για το γεγονός ότι υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση η ομάδα μας επέστρεψε, μετά από δώδεκα χρόνια, στους ομίλους του UEFA Champions League. Κατέχει, πλέον, τη δική του θέση στην Iστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

 

 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δέχτηκε δριμεία κριτική για την αποτυχία της ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για μία και πλέον αγωνιστική ώρα, ενώ γενικά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο του χρεώνουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γεγονός ότι η Ένωση τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου από πολύ νωρίς φέτος.

 

 

Φαβορί ο Χιμένεθ!

 

 

Ο εκ των αγαπημένων των οπαδών της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται προ των πυλών για να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, που αγάπησε κι αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές. Ο Ισπανός προπονητής, αν τελικά επιστρέψει στην Ένωση, αυτό θα είναι το τρίτο πέρασμά του από τον σύλλογο.

 

 

Την πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» τη σεζόν 2010-2011 και τη σεζόν 2017-2018.

 

 

Το φθινόπωρο του 2010 συμφώνησε με την ΑΕΚ για δύο χρόνια, αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και στον πρώτο του αγώνα εναντίον του Άρη Θεσσαλονίκης εκτός έδρας, η νέα του ομάδα νίκησε με 0-4, αποχώρησε όμως το 2011, έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο (2010-11).

 

 

Τον Ιανουάριο του 2017 επέστρεψε έπειτα από 5,5 χρόνια στην ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Ζοσέ Μοράις. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος. Στις 25 Μαΐου του 2018 αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας.

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ