Αλλάζει σελίδα ο Παναθηναϊκός, είπε "ναι" στην Pan Asia ο Αλαφούζος

Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση της Pan Asia, την οποία εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

 

 

Ο μεγαλομέτοχος του "τριφυλλιού" απέστειλε επιστολή στο επενδυτικό fund, με το οποίο ενημερώνει ότι αποδέχεται την πρόταση που του έχει κατατεθεί.

 

Ο Ταϊλανδός Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας, με έντονη σχέση με τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο, πανίσχυρους δεσμούς με τον πολιτικό χώρο και ιδιοκτήτης κι άλλων συλλόγων.

 

Από το γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου ανακοινώθηκαν τα εξής: Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

 

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

 

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής: "Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

 

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

 

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

 

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Αλαφούζος"