Ανακαίνιση και αναβάθμιση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την οργάνωση και αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Συλλογικού Προγραμματισμού της Σχολικής Μονάδας  για το σχολικό έτος 2022-23 που αφορούσε τον άξονα “Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας“

 

Έγινε προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί η βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση του χώρου της βιβλιοθήκης ώστε να μετατραπεί σε έναν πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο σχολικό χώρο.

 

Στόχος ήταν η ενίσχυση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και της φιλαναγνωσίας των μαθητών/τριών και η χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης ως χώρου επικοινωνίας και συνεργασίας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας έτσι ώστε να μπορεί να υποβοηθήσει το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, υποστηρίζοντας τόσο τη διδακτική διαδικασία των παραδοσιακών τάξεων όσο και την εφαρμογή εναλλακτικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.

 

Στην πρωτοβουλία που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας βρήκε αρωγούς και συμπαραστάτες οι οποίοι πρόθυμα δέχτηκαν να συνδράμουν στο έργο μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσικλετιστές Λουτρακίου Περαχώρας για τη γενναιόδωρη προσφορά σημαντικού χρηματικού ποσού για την αγορά φωτιστικών, μαξιλαριών, διακοσμητικών, ειδών σκίασης, βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών.

 

Επίσης, ευχαριστούμε την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για τη διάθεση χρωμάτων και ελαιοχρωματιστή του Δήμου. Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε τον Εκδοτικό Οίκο “Ψυχογιός” για την ευγενική δωρεά βιβλίων.

 

Στις παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζεται η πορεία των εργασιών και οι ριζικές αλλαγές στον χώρο της βιβλιοθήκης.

 

anigif 3

 

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης – αναβάθμισης, τη βιβλιοθήκη μας επισκέφθηκε η κ. Μαρία Παπανικολάουσυγγραφέας παιδικών βιβλίων, συνοδευόμενη από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας κ. Γκιόκα Αναστασία υλοποιώντας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  δράσεις φιλαναγνωσίας.

 

Το επόμενο σχολικό έτος η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας θα αναβαθμιστεί περαιτέρω με την ένταξή της στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων σύμφωνα με την υπ. αριθμ Φ.17/54117/Δ1/15-05-2023 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.