Ανορθογραφία για… Όσκαρ σε φωτεινή επιγραφή στο Λουτράκι (εικόνα)

Για… Όσκαρ ανορθογραφίας μπορεί να είναι υποψήφια η επιγραφή για το χώρο στάθμευσης του Super Market Γαλαξίας (πρώην ΣΠΑΚ) στο κέντρο του Λουτρακίου.

 

Πρόκειται για την επιγραφή που είχε τοποθετηθεί παλαιότερα, όπισθεν του κτηρίου, με την πρόθεση να ενημερώνει τους πελάτες του Super Market αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για τα αυτοκίνητά τους, στο χώρο στάθμευσης.

 

 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιγραφή έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο που δεν είχε και πολύ καλή… επαφή με την ελληνική γλώσσα. Έτσι, όπως μπορείτε να διακρίνετε γράφει “ΠΛΗΡΗΣ”, αντί για “ΠΛΗΡΕΙΣ”, αφού ο… ποιητής που έγραψε το κείμενο αναφέρεται στον πληθυντικό αριθμό (για τις θέσεις στάθμευσης), ενώ επιβεβαιώνεται και από το κάτω μέρος της επιγραφής, όπου αναγράφει επίσης στον πληθυντικό "ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ" (θέσεις στάθμευσης, εννοεί προφανώς).

 

Ουδείς έχει την απαίτηση να είναι όλοι οι Έλληνες δεξιοτέχνες της γλώσσας, αλλά τα βασικά τουλάχιστον, ειδικά όταν πρόκειται να εγγραφεί κείμενο σε φωτεινή επιγραφή, καλό είναι να ρωτάει, όποιος δεν είναι σίγουρος. Δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεται ο τόπος και η επιχείρηση…