Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χρυσή με επίδοση-ρεκόρ στο βαλκανικό πρωτάθλημα

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, την Κυριακή των Βαΐων (09/04), αφού νίκησε στα 20 χλμ. βάδην, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Αττάλειας, με 1 ώρα 29 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας της πίσω από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:28.12) φέτος στη Μελβούρνη και το 1:29.03 που του της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο.

 

Η έμπειρη αθλήτρια πραγματοποιεί μια σειρά από αγώνες με απώτερο στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τον μεγάλο της στόχο για το 2023. Οι καιρικές συνθήκες στην Αττάλεια ήταν αρκετά καλές και παρά τον περιορισμένο συναγωνισμό στην κούρσα, η Ελληνίδα κατάφερε να κάνει τον αγώνα της όπως ήθελε. Ο επόμενος αγώνας της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα γίνει, τον επόμενο μήνα, στο Πόντεμπράντι στο Ευρωπαϊκό Ομάδων.

 

Πολύ καλή εμφάνιση, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, πραγματοποίησε και η Κυριακή Φιλτισάκου, που ήταν τρίτη στην ίδια απόσταση με 1:34.08 και πέτυχε τη δεύτερη επίδοση της καριέρας της. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και, νωρίτερα, για το Ευρωπαϊκό Ομάδων. Η αθλήτρια έχει 1:32.23 ατομικό ρεκόρ στα 20 χλμ. βάδην από το 2021.