Αντικυκλώνας φέρνει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα μετά τις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

 

Σήμερα, Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αν και παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Βαθμιαία, ωστόσο, αίθριος θα είναι ο καιρός, αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

 

Στην Αττική, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός όλη την ημέρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις θα σημειωθούν το πρωί, αλλά βαθμιαία ο καιρός τοπικά θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ.

 

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, η ΕΜΥ προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα δυτικά που στο Ιόνιο μπορεί να εξελιχθούν σε μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Κατά τα άλλα, αραιές νεφώσεις θα έχει σε όλη τη χώρα που βαθμιαία θα πυκνώσουν σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

 

Βελτιώνεται ο καιρός από το Σαββατοκύριακο – Έρχεται αντικυκλώνας με ηλιοφάνεια και ζέστη

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα σημειωθούν από το Σαββατοκύριακο και για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ3.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Αρναούτογλου βαρομετρικά χαμηλά θα μετατοπιστούν βορειότερα και προς το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πολύ καλός σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στα νότια.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο που θα είναι υψηλή για την εποχή.

 

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, από το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα λόγω της κίνησης θερμότερων αέριων μαζών «πρόκειται να δημιουργηθεί ένας αντικυκλώνας» και οι υψηλές πιέσεις θα διατηρήσουν καλό τον καιρό.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτός ο αντικυκλώνας δύσκολα καταρρέει. «Είναι ένας αέρινος πύργος ο οποίος εμποδίζει να έρχονται βαρομετρικά χαμηλά είτε από βόρεια είτε από δυτικά και έτσι όπως θα καθίσει πάνω από τα Βαλκάνια θα φέρει μια παρατεταμένη καλοκαιρία», εξήγησε.

 

Η καλοκαιρία θα ξεκινήσει από 12 – 13 Οκτωβρίου, ανέφερε και δεν απέκλεισε ο καιρός να διατηρηθεί καλός μέχρι και τις 24-25 Οκτωβρίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ