Απάντηση στα κακόβουλα δημοσιεύματα για το Δερβένι Κορινθίας - Δεν είμαστε “Μάτι”!

Αναστάτωση και αηδία επικρατεί στους κατοίκους και παραθεριστές του Δερβενίου, τα όσα ανάξια λόγου κακόβουλα δημοσιεύματα κάνουν το γύρω του διαδικτύου για την περιοχή μας, εδώ και ένα μήνα. 

 

Οι δημοσιεύσεις αυτές ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου όταν αναφέρθηκε σε ιστοσελίδα, ότι υπάρχει παράλιος οικισμός στην Ελλάδα ( Δερβένι), όπου κάθε σπίτι έχει την δικιά του (ιδιωτική) πλαζ. 

 

 Εγώ νόμισα ότι ο συντάκτης του άρθρου εντυπωσιάστηκε με τους προβόλους και θεώρησε χρήσιμο τις όποιες εντυπώσεις του να μεταφέρει στο διαδίκτυο που αναπαράχθηκαν από πολλές ιστοσελίδες. 

 

Οι πρόβολοι δεν είναι κλείσιμο της παραλίας για ιδιωτική πλαζ των κτιρίων , αλλά για την προστασία της από διάβρωση της ακτής από την οποία πάσχει σχεδόν όλη η παραλία του Κορινθιακού. Με αυτόν τον τρόπο τα θαλάσσια ρεύματα συγκεντρώνουν άμμο και προσχώνουν την ακτή για προστασία . Σε κάποια ιστοσελίδα κάποια κυρία δημοσίευσε φώτο μην γνωρίζοντας τον σκοπό των προβόλων, το θεώρησε μπάζωμα της ακτής για δημιουργία οικοπέδων Τώρα βλέπω με θλίψη ότι κάποιοι πάνω σ’ αυτό το αρχικό δημοσίευμα, με παραλλαγές και με δημοσιεύματα που στάζουν «χολή», προσπαθούν να προβοκάρουν το Δερβένι προσπαθώντας να το μειώσουν στα μάτια παραθεριστών ωφελώντας δικές τους περιοχές. Μάλιστα σήμερα το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ιστοσελίδες χαρακτήρισαν το Δερβένι ως ένα «Μάτι» και αν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης, καθώς ότι στη περιοχή καταπατήθηκε ο αιγιαλός από κατοίκους που μάντρωσαν τις οικίες τους και άλλα ανυπόστατα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση προς την παραλία!!! 

 

 Τους απαντάμε 

 

 Μα μιλάνε για το Δερβένι, που σε κάθε 30 μέτρα υπάρχει στενό ή δρόμος που καταλήγει στη θάλασσα… Μα οι περισσότερες οικίες στο Δερβένι ήσαν μαντρωμένες εδώ και 90+ χρόνια, ενώ η ακτή ήταν 150 με 200 πιο βαθιά από όπου είναι σήμερα..

 

Το Δερβένι με τις λεμονιές, που δεν αναφλέγονται εύκολα, έχει σχέδιο από το 1910, αναφέρει ο κ.Αθανάσιος Γεραρής και δεν συγκρίνεται με Βουτζά και Μάτι που έκτισαν, χωρίς σχέδιο πόλεως , μέσα στα πεύκα και καμάρωναν. 

 

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντόπουλος αναφέρει ότι στο Δερβένι δεν κτίσαμε τα σπίτια μας στη θάλασσα αλλά αυτή μπήκε στα περιβόλια μας ειδικά στη Ροδιά ας δουν τοπογραφικά όλοι οι λασπολόγοι. 
Ενώ ο κ. Χρήστος Σπυρόπουλος συμπληρώνει ότι «Η θάλασσα έχει εξαφανίσει αποθήκες, στάβλους, από κει και πέρα τα 150-200 μέτρα!» 

 

Όπως γράφει ο κ. Γιώργος Μεντζελίδης «Αν θέλουμε να αλατοποιούμε τα πάντα είναι εύκολο. Δεν θα αφήσουμε να γράφονται αυτές οι εντελώς ατεκμηρίωτες ανοησίες για τον τόπο μας. Μιλάμε για κατοικίες που προ εκατό ετών είχαν διακόσια μέτρα παραλία μπροστά τους. Δυστυχώς η θάλασσα κατέφαγε την παραλία. Έχει γίνει άλλωστε και θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός αυτό. Πασχίζουμε να κρατήσουμε τη θάλασσα μακριά αλλά είναι δύσκολο. Ναι υπάρχουν ΚΑΙ αυθαιρεσίες ΚΑΙ παρανομίες. Ναι υπάρχουν διαχρονικά ευθύνες από την εκάστοτε τοπική και περιφερειακή εξουσία. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν. ΑΛΛΑ το ότι η πρόσβαση είναι αδύνατη είναι μεγάλο ψέμα. Η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη σε ποσοστό 98%. Ελάτε στον τόπο μας να το διαπιστώσετε. Τέλος με αυτή την αθλιότητα. Δεν θα προσθέσουν μερικοί ανόητοι ή καθοδηγούμενοι στην κρίση που περνάμε και άλλα ανύπαρκτα προβλήματα…. 

 

 

Βασ. Λάλος

 

Πηγή:ereportaz.gr