Απίστευτη Κρητικοπούλα: «Έσπασε» 6 πανελλήνια ρεκόρ στο Πρωτάθλημα άρσης βαρών που έγινε στο Λουτράκι

Με συμμετοχή 160 αθλητών και αθλητριών από 36 σωματεία όλης της χώρας, έξι πανελλήνια ρεκόρ από την Μαρία Στρατουδάκη και πολλές ελπίδες για το μέλλον, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων στο Λουτράκι.

Την παράσταση «έκλεψε» η Μαρία Στρατουδάκη του Κρατερού Χανίων, η οποία στην κατηγορία των 49κ. κατέρριψε έξι πανελλήνια ρεκόρ στις κορασίδες και τις νεανίδες με 69 κιλά στο αρασέ, με 87κ. στο επολέ ζετέ και με τα 159 κιλά στο σύνολο. Τα 69 κιλά στο αρασέ είναι και άτυπο ρεκόρ Ευρώπης κάτω των 15 ετών.

 

«Αυτό το πρωτάθλημα έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είδαμε πολλά νέα παιδιά που έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να φέρουν σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα μας και στην ελληνική άρση βαρών», είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΑΒ και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που παρακολούθησε τους αγώνες, μαζί με την Α’ αντιπρόεδρο Αννα Στρούμπου, τον Γ’ αντιπρόεδρο Ηρακλή Ροδίτη και τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Αρσης Βαρών Μακεδονίας Θράκης Ευάγγελο Προκοπίδη.

 

Στο ομαδικό, πρωταθλητής στις νεάνιδες ήταν ο Πέλοπας Πατρών και στις κορασίδες ο Αθλος Θεσσαλονίκης. Στους έφηβους αλλά και στους παίδες, την πρώτη θέση πήρε ο Ανταγόρας Κω.