Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι, αλλά στέκεται περισσότερο στην κατάσταση του Γιαν Μοντέρο η οποία επισκίασε όσα έγιναν στο παρκέ.
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του. Πάτησε κορυφή, αλλά κανένας δεν είχε όρεξη για χαρές και πανηγυρισμούς. Τα άσχημα νέα για τον Γιαν Μοντέρο επισκίασαν τα πάντα. Όχι μόνο στην Sunel Arena.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Λογικά όχι μόνο λόγω εποχής, αλλά και λόγω των μαντάτων. Η ζωή συνεχίζεται όμως και όλοι οφείλουν να παραμείνουν ενωμένοι και στην ίδια σελίδα.
Πριν πάμε στα αγωνιστικά τα οποία δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία, ας πούμε δυο λόγια για τον Δομινανό παικταρά.
Η απουσία του Μοντέρο και το κανάλι επικοινωνίας
Η απώλεια του Γιαν Μοντέρο είναι τεράστια για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα χάνει έναν σούπερσταρ της, έναν παίκτη που έκανε τα πάντα στο παρκέ και τα έκανε και πολύ καλά. Η ομάδα χάνει έναν παίκτη στον οποίον είχε στηρίξει πάρα πολλά.
Το προηγούμενο διάστημα οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να διορθώσουν συντηρητικά το πρόβλημα στο γόνατο του παίκτη, αλλά δεν πήγε καλά και έτσι αποφασίστηκε να χειρουργηθεί.
Ο Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της ομάδας για το ματς με την Μπεσίκτας την Τρίτη 27/10 είπε “ελπίζαμε να παίξει με την Μπεσίκτας. Δεν τα κατάφερε, πονάει λίγο ακόμη. Είναι μία διαδικασία που πάει μέρα μέρα”.
Μέσα σε διάστημα 3 ημερών το μέρα – μέρα έγινε εξάμηνο.
Προφανώς και όταν ξεκίνησε η επέμβαση την οποία οι Πειραιώτες κράτησαν κρυφή, το γόνατο του Μοντέρο ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που περίμεναν. Η μαγνητική πολλές φορές κρύβει πράγματα. Δεν τα αποτυπώνει με ακρίβεια.
Ο Ολυμπιακός με τη δικαιολογία του ιατρικού απόρρητου κρατούσε κλειστό το κανάλι επικοινωνίας με τον κόσμο του. Δεν ενημέρωνε ή αν το έκανε, το έκανε με φειδώ. Δικαίωμά τους να ανοίγουν και να κλείνουν το κανάλι επικοινωνίας με τους φιλάθλους τους κατά το δοκούν.
Πάντως το διάστημα επιστροφής ύστερα από συρραφή μηνίσκου με μία απλή έρευνα δεν προκύπτει να είναι τόσο μεγάλο. Καλά να γίνει το παιδί και να επιστρέψει δυνατό.
Να δούμε και τι παίκτη θα πάρει τώρα ο Ολυμπιακός. Κρίσιμη απόφαση και από τη στιγμή που νικάει η ομάδα, δεν χρειάζεται πανικός.
Ιστορικό step up στο γήπεδο
Οι αλλοιώσεις νοοτροπίας που ενδεχομένως να κρύβει μία επιτυχία του βεληνεκούς της κατάκτησης της Euroleague, αποτελούν πάντα ορατό κίνδυνο την αμέσως επόμενη σεζόν. Το αγωνιστικό τμήμα τα καταφέρνει περίφημα. Ο Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να πείσει τους παίκτες του να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Πρέπει να πάρει τα εύσημα και για αυτό.
Προσωπικά θαυμάζω όλους τους παίκτες γιατί με τόσα προβλήματα, αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες και άπαντες εδώ και δύο εβδομάδες έχουν κάνει τεράστιο step up.
Δεν υπάρχει παίκτης που να μην βγήκε μπροστά σε αυτό το διάστημα για να τα πάει καλά ο Ολυμπιακός. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Όλοι όμως παρουσιάστηκαν ενωμένοι, συμπαγείς και όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις αν θες να βγεις αλώβητος.
Από τους ΜακΙντάιρ και τα σέντερ. Τα 4 φόργουορντ (Γουόρντ, Παπ, Βεζένκοβ, Εντζάι). Από τον Πλώτα και τον Νετζήπογλου.

Φοβερός συγχρονισμός αντίδρασης και επίδειξης ομαδικού πνεύματος
Η ομάδα τον Νοέμβριο θα βγει μόνο μία φορά από τα σύνορα. Κάτι που σημαίνει ξεκούραση 3-4 περισσότερες ποιοτικές προπονήσεις και ευκαιρία να διορθώσουν ή να βελτιώσουν στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού τους.
ΥΓ: Δίκαιο το παράπονο του Μπαρτζώκα σχετικά με την προσέλευση του κόσμου. Έχει δίκιο όμως κι ο κόσμος που δεν δίνει έναν σκασμό λεφτά για να βλέπει κάγκελα και να παθαίνει αυχενικό επειδή έχει πληρώσει 80 ευρώ και πρέπει να σκύβει για να δει τι συμβαίνει στο παρκέ.
Η τιμή των εισιτηρίων στο συγκεκριμένο γήπεδο πρέπει να μειωθεί, αλλιώς η εικόνα στο 70% των ματς θα είναι παρόμοια με τη χθεσινή. Και πλέον δεν υπάρχει η καραμέλα της αυξημένης ζήτησης διότι όπως φαίνεται, ζήτηση δεν υπάρχει.
ΥΓ2: Οι ομάδες δεν ενημερώνουν τους ρεπόρτερ τους. Οι ομάδες ενημερώνουν τους φιλάθλους μέσω των ρεπόρτερ τους.
Ο Ολυμπιακός βγαίνει στην αγορά για γκαρντ. Τι είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Του Χρήστου Γκοτζιά
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Μοντέρο και στις δυσκολίες που δημιουργεί για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι θα εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, με τη διοίκηση να είναι έτοιμη να ενισχύσει την ομάδα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι μίλησε για τον τραυματισμό του Γιάν Μοντέρο, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το ταλέντο του, αλλά και για την ικανότητά του να μετατρέπει την ατομική του ποιότητα σε νίκες για την ομάδα.
Ακόμη, ανέφερε πώς ο Ολυμπιακός κοιτά την αγορά για να καλύψει το κενό του Δομινικανού γκαρντ.
Αναλυτικά τα λόγια του Μπαρτζώκα:
“Νομίζω πως ναι, είμαι εντυπωσιασμένος. Όλοι ξέρουμε το ταλέντο του Μοντέρο. Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που έχω δει και έχω δει περισσότερα από εσάς, γιατί τον βλέπω και στην προπόνηση. Μιλάμε για ένα απίστευτο ταλέντο, το οποίο μεταφράζει την ποιότητά του και σε νίκες. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που είναι, όπως λέμε, διασκεδαστικοί για τους φιλάθλους, αλλά δεν μεταφράζουν το ταλέντο τους σε νίκες. Αυτός το κάνει.
Είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Επειδή η ζωή είναι έτσι γενικά και στη ζωή πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, οι σκληροί πρέπει να φανούμε τώρα. Θα γίνουμε πιο σκληροί, πιο μαχητικοί. Θα κοιτάξουμε στην αγορά αν υπάρχει κάτι και τι υπάρχει, γιατί και οι πρόεδροι είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Διοικητικά, αλλά και αγωνιστικά, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραμείνουμε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Αυτή την εποχή πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Έχουμε το καλύτερο ρεκόρ στην EuroLeague, έχοντας παίξει και τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια από κάθε άλλη ομάδα. Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο.
Θεωρώ ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τρεις πλέιμεικερ και ιδανικά τέσσερις. Είναι η πιο κομβική θέση στο μπάσκετ. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια. Στατιστικά σε κάθε ματς χάνεις 2-3 παίκτες, όλες οι ομάδες. Ιδανικά θα θέλαμε να είχαμε άλλον έναν, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τους Τζόσεφ και Μίλερ-ΜακΙντάιρ. Από τον Μοντέρο δεν χρειάζεται να πω. Και από τον Πλώτα είμαι, ήταν τραυματίας έναν μήνα και θα μας βοηθήσει σε αυτή τη θέση, χρειάζεται και εμπειρία. Χρειαζόμαστε ακόμη έναν οπωσδήποτε να πάρουμε και θα κοιτάξουμε την αγορά. Ελπίζω να το κάνουμε σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα πιεστούν τόσο οι υπόλοιποι”.











