Απίστευτο: Παρίστανε το «αφεντικό» σε ξένους ελαιώνες – Έκανε «μπάζα» περίπου 27.500 ευρώ

Το «αφεντικό» σε ξένα χωράφια παρίστανε… ένας 35χρονος ημεδαπός στην Κρήτη, ο οποίος αφού εντόπιζε ελαιώνες που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν δυνατότητα να τους επιτηρούν ή είχαν πεθάνει… τους ρήμαζε!

 

Μάλιστα, το θράσος του ήταν τόσο μεγάλο όσο και το χρηματικό ποσό που έβαζε στη τσέπη από το ”κλεμμένο” λάδι που είχε προσλάβει ως εργάτες… δύο Πακιστανούς ώστε να ραβδίζουν τα δέντρα και να συλλέγουν το ελαιόκαρπο, το τελευταίο δίμηνο. Αναλυτικότερα, «αφεντικό» και εργάτες είχαν ”μαδήσει” περισσότερες από 400 ελιές… με κέρδος περίπου 27.500 ευρώ!

 

Η δράση του όμως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων δέχθηκαν την πληροφορία ότι άγνωστοι μαζεύουν τις ελιές από ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, εν αγνοία της ιδιοκτήτριας. Μόλις έφτασαν, έπιασαν στα πράσα τους δύο αλλοδαπούς που είχαν συλλέξει τέσσερα τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τα φόρτωναν στο αγροτικό φορτηγάκι ιδιοκτησίας του Έλληνα. Σε έρευνα που ακολούθησε σε ένα ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, τα οποία από την προανάκριση προέκυψε ότι προέρχονταν από τουλάχιστον έξι ελαιώνες που είχαν ραβδίσει οι δράστες από την 1η Δεκεμβρίου του 2022.

 

Τα σακιά με το ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ κατασχέθηκαν, ένα ελαιοραβδιστικό μηχάνημα, διάφορα αγροτικά εργαλεία και άλλος εξοπλισμός, καθώς και το αγροτικό φορτηγάκι του 35χρονου που οδηγήθηκε μαζί με τους δυο αλλοδαπούς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και τους ασκήθηκαν διώξεις για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών κατά περίπτωση. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων κλοπών από παραγωγούς.

 

Σημειώνεται ότι η πολύ καλή τιμή με την οποία πωλείται φέτος το ελαιόλαδο συνιστά «πειρασμό» για κάθε λογής επιτήδειο, ο οποίος «μυρίζεται» εύκολο κέρδος και δεν διστάζει να ραβδίσει ελιές σε ξένα χωράφια…

 

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ