Αποκλειστικό: Οι πρώτες τιμές πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Κορινθία

Μόνο ένα πρατήριο υγρών καυσίμων της Κορινθίας έχει δηλώσει ως αυτή την ώρα (08:00 το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2018), τιμή πώλησης για πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είναι ήδη γνωστό και όπως γίνεται κάθε χρόνο, ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, έχουν αρχίσει να κοινοποιούν τις τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί προπαραγγελίες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του loutraki365.

 

Οι πρώτες τιμές που έχουν ανακοινωθεί για την Αθήνα ξεπερνούν τα 1,13 ευρώ/λίτρο, ενώ ένα μόνο, ανεξάρτητο πρατήριο, στο κέντρο της Αθήνας, είχε δηλώσει προ ημερών τιμή 0,97 ευρώ/λίτρο, τιμή όμως, που δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί . Την ίδια ώρα, στην Κορινθία η πρώτη τιμή που ανακοινώθηκε είναι τα 1,025 ευρώ ανά λίτρο, από πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη της Κορίνθου, κάνοντας την έκπληξη, με τιμή χαμηλότερη των Αθηνών!..

 

Στην Αργολίδα δεν έχουν δηλωθεί ακόμη τιμές, όπως και στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αρκαδία.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση αναφορικά με την εξαφάνιση ενός γνωστού Σαουδάραβα δημοσιογράφου, αλλά και το ενδεχόμενο να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με πετρέλαιο από την Σαουδική Αραβία.

 

Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον μακροπρόθεσμο εφοδιασμό των αγορών με πετρέλαιο.

 

Από την άλλη μεριά, οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίζονται από την δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν ότι η Νότια Κορέα δεν εισήγαγε πετρέλαιο από το Ιράν, τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια και πριν από την επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, τον επόμενο μήνα.

 

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν κατά 1,01 δολάρια ή 1,26% στα 81,44 δολάρια το βαρέλι.

 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 80 σεντς ή 1,12% στα 72,14 δολάρια το βαρέλι.

 

Newsroom loutraki365