Αρνήθηκε την αντιδημαρχία ο Κώστας Παντελέου - Το "χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου" με τον Γιώργο Γκιώνη

Εδώ και αρκετό καιρό, Γιώργος Γκιώνης και Κώστας Παντελέου, ήταν στην πραγματικότητα δύο "ξένοι στην ίδια πόλη". Παρά την πολύχρονη συνύπαρξη κάτω από την ίδια πολιτική στέγη και παρά την αναπόφευκτη όσμωση και τις επιμέρους προσωπικές επιλογές, το χάσμα ανάμεσά τους, φαίνεται ότι δεν γεφυρώθηκε ποτέ.

 

Η ανακοίνωση αποποίησης της θέσης του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας από τον Κώστα Παντελέου, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν λίγο - πολύ γνωστό, ότι οι σχέσεις του Κώστα Παντελέου με τον Δήμαρχο, έχουν διαρραγεί προ πολλού. Μάλιστα, φαίνεται ότι είχαν μεγαλώσει και οι αποστάσεις ακόμα και στις σχέσεις του με τους άλλους αντιδημάρχους, με αποτέλεσμα να θεωρείται περίπου ως "ξένο σώμα". 

 

Από την ώρα που έγινε η ανακοίνωση των θέσεων των αντιδημάρχων από τον Γιώργο Γκιώνη, η πλευρά Παντελέου δεν είχε αποδεχτεί την θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας. Ωστόσο, τήρησε σιγήν ιχθύος, αναμένοντας ένα ραντεβού με τον Δήμαρχο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Το ραντεβού αυτό, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό, ο Γιώργος Γκιώνης δεν κατάφερε να πείσει τον Κώστα Παντελέου ότι οι όποιες πολιτικές αντιθέσεις και η διαφορά φιλοσοφίας τους, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

 

Το ποτήρι ήταν πια γεμάτο και η εν γένει στάση του Δημάρχου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πρόσθεσε τις απαραίτητες σταγόνες για να ξεχειλίσει. Αυτό που έμοιαζε ως επικοινωνιακό τρικ του Γιώργου Γκιώνη, ορίζοντας τον Κώστα Παντελέου, αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, έμελλε να γυρίσει εναντίον του, καθώς ο Κώστας Παντελέου στις 27 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να γράψει την τελευταία σελίδα στο βιβλίο της πολιτικής του συνύπαρξης με τον Γιώργο Γκιώνη, αποτελώντας το σοβαρότερο πολιτικό πλήγμα στη μέχρι τώρα θητεία του.

 

 

Σ.Σ. Στο διαδύκτιο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και άλλη μία επιστολή του Κώστα Παντελέου, η οποία έχει ημερομηνία δημοσίευσης 23 Σεπτεμβρίου, η οποία δεν είναι αυτή που ανεγνώσθη από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Η επιστολή του Κώστα Παντελέου, με την οποία αποποιείται τη θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας:

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, 

 

Από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, επί μία σχεδόν τετραετία, προσπάθησα να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

 

Προσπάθησα και σε πολλές περιπτώσεις κατέθεσα κομμάτια της ψυχής μου για να λυθούν προβλήματα που έμεναν άλυτα επί σειρά ετών.

 

Δυστυχώς, η αντιμετώπισή μου, δεν υπήρξε αντάξια της διάθεσής μου για προσφορά.

 

Έγκαιρα κατάλαβα ότι ήμουν χρήσιμος σαν ψυφοσυλλέκτης και όχι σαν συνεργάτης μιας κοινής πορείας με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των Λουτρακιωτών και όλων των πολιτών του Δήμου.

 

Η συνείδησή μου, η ιδεολογική μου ταυτότητα και η αξιοπρέπεια, πολλές φορές ήρθαν σε σύγκρουση με το "αποφασίσουμε" και διατάζουμε, του Δημάρχου. Δεν με ενδιαφέρει το φαίνεσθαι αλλά η ουσία. Νοιάζομαι να μην έχουν προβλήματα οι συντοπίτες μου και να προχωρά η ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Αδυνατώ πλέον να βαδίσω μαζί με ανθρώπους που έχουν στο μυαλό τους άλλες αξίες από τις δικές μου και δεν τους ενδιαφέρει να είναι χρήσιμοι για τον ομορφότερο Δήμο της Ελλάδας.

 

Αποποιούμαι τη θέση του Αντιδημάρχου.

 

Μένω στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αξιώματα και αντιδημαρχίες. Ως απλός στρατιώτης για να υπηρετήσω σε όσο χρόνο έχει απομείνει τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.Τα αξιώματα έρχονται και περνάνε. Μένει μόνο ο σεβασμός στους ανθρώπους που σε εμπιστεύθηκαν και στους οποίους οφείλεις τα πάντα.

 

Θέλω να είμαι χρήσιμος όσο διαρκεί η λαϊκή εντολή των πολιτών, χωρίς καιροσκοπισμούς και αναξιοπρέπειες. Θα είμαι πάντα παρών στα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μου. 

 

Λουτράκι 27/9/2022

Με τιμή,

Κωνσταντίνος Παντελέων