Αρνητική πρωτιά - Αυτή είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για την πορεία των κρουσμάτων αλλά και για τις αντοχές των νοσοκομείων αφού αυξάνονται οι ανάγκες νοσηλείας ανθρώπων που νοσούν από κορονοϊό...

 

Δύσκολη είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου μετά την αυξητική τάση που καταγράφεται στα νέα κρούσματα.

 

Στα νοσοκομεία και στις κλινικές νοσηλείας covid-19 της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, νοσηλεύονταν συνολικά 133 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ). Τα περισσότερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου με 39 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ), ακολουθεί το Παναρκαδικό της Τρίπολης με 29 άτομα, το Νοσοκομείο Ναυπλίου με 23, το Νοσοκομείο Καλαμάτας με 21 ( τα 3 σε ΜΕΘ), το Νοσοκομείο Άργους με 16 και το Νοσοκομείο Σπάρτης με 5 ασθενείς.

 

Από την πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για την επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, προκύπτει πως εξελίσσεται ανησυχητικά.

 

Διαγράφονται δύσκολες καταστάσεις για τις περιοχές της Κορινθίας ( Κόρινθος), της Αργολίδας (Άργος) και της Αρκαδίας (Τρίπολη), οι οποίες -με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν- αναμένεται να προκύψουν και στη Μεσσηνία.