Άρωμα Λουτρακίου στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας - Χάλκινος ο Καλαπόδης

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής που κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στην Αθήνα με χρόνο-ρεκόρ 1 ώρα 07:45...

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάνοντας και ρεκόρ διαδρομής για αθλητή με 1 ώρα 07:45 υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και χιονόνερο.

 

Νικητής ήταν ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Κορνέστσι με χρόνο 1:07.26, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Τσακαλός με χρόνο 1:09.20 (και δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα). Την τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος έκλεισε ο Λουτρακιώτης Γιώργος Καλαπόδης που τερμάτισε τέταρτος στο σύνολο με χρόνο 1:09.32.

 

Ο Δημήτρης Τσάκαλος δήλωσε:"Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία με πολλές αλλαγές στη διαδρομή: χιόνι, βροχή, αέρας. Ήρθα από τη Γερμανία. Είχε 15 βαθμούς με ήλιο και περίμενα έναν αγώνα με καλό καιρό, αλλά δεν μας βγήκε. Ο αθλητής, όμως, πρέπει να είναι παντός καιρού. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κυνήγησα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πετύχω κι ελπίζω η επόμενη σεζόν να ακολουθήσει σε ανάλογα επίπεδα".

 

Τον αντίστοιχο τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου που τερμάτισε σε χρόνο 1:19.42.