Αυτά είναι τα λάθη στο χώρο του σπιτιού που σάς στερούν τη θετική ενέργεια.

 

 

1.  Να ακουμπά το κρεβάτι στον ίδιο τοίχο με την πόρτα 

 

Η τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση είναι ένα κοινό σφάλμα feng shui. Μην το βάλετε στον ίδιο τοίχο με την πόρτα στο δωμάτιό σας, γιατί πρέπει να μπορείτε να δείτε την πόρτα από το κρεβάτι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε να μοιράζεστε τον ίδιο τοίχο με την πόρτα, μπορείτε να ενισχύσετε το qi ή τη θετική ενέργεια, κρεμώντας ή ακουμπώντας έναν καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να δείτε την αντανάκλαση της πόρτας από το κρεβάτι.

 

2.  Ανυψωμένο καπάκι τουαλέτας

 

 Αυτό είναι εύκολο: Απλά κρατήστε το κλειστό! Το άνοιγμα της τουαλέτας είναι σαν μια έξοδο που διώχνει την καλή τύχη και ενέργεια.

 

3.  Καθρέπτες (τοποθετημένοι ακατάλληλα) στην είσοδο

 

 

Πού θα ήμασταν χωρίς καθρέφτη στην είσοδο του σπιτιού, που λειτουργεί ιδανικά για εκείνες τις τελευταίες στιγμές που ελέγχουμε μαλλιά και μακιγιάζ  πριν φύγουμε;  Μην ανησυχείτε - δεν πρόκειται να σας πούμε να αποκόψετε αυτή την τάση σχεδιασμού. Αλλά όπως και με πολλά πράγματα στον κόσμο του φενγκ σούι, το θέμα εδώ είναι με την τοποθέτηση. Η μπροστινή πόρτα είναι η σύνδεσή μας με τον κόσμο και με την ύπαρξη καθρέφτη ακριβώς απέναντι από την είσοδο, κινδυνεύετε να χάσετε τα καλά vibes. Αντ’ αυτού, τοποθετήστε τον καθρέφτη στο πλάι της πόρτας όπως στη φωτογραφία.

 

4. Φυτά στο υπνοδωμάτιο

 

 

Τα φυτά σε αυτό το χώρο μπορούν να μειώσουν τη θετική ενέργεια.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα φυτά είναι ζωντανά και αναπτύσσονται, σε αντίθεση με τα λουλούδια σε ένα βάζο που δεν «ζουν».

Ο ήχος, το άρωμα και το φως είναι σημαντικοί παράγοντες  για το καλό φενγκ σούι. Μπορείτε να έχετε μουσική, κεριά ή φωτισμό στο υπνοδωμάτιο και να τοποθετήσετε τα φυτά σας στα παράθυρα κουζίνας, το σαλόνι και το μπαλκόνι.

 

5.  Η ανάμειξη δαπέδων

 

Από την μεριά του feng shui, οι τύποι κάλυψης του δαπέδου που χρησιμοποιούνται αντιπροσωπεύουν τη «δύναμη» του σπιτιού. Η επιλογή ενός τύπου δαπέδου που είναι συνεχές σε όλο το σπίτι είναι καλή πρακτική, καθώς αυτό δίνει ισχυρή ενέργεια και καθαρό τσι. Όταν κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό δάπεδο, η ενέργεια εξασθενεί. Η εξαίρεση, φυσικά, είναι στην κουζίνα και το μπάνιο, όπου τα δάπεδα συχνά πρέπει να είναι διαφορετικά από το υπόλοιπο του σπιτιού.

 

 

Με πληροφορίες από silverpeaksrealty.com