Δημήτρης Πτωχός: Ποιος είναι ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Μετά από τόσο σπουδαία νίκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας στήριξαν, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο» τόνισε ο κ. Δημήτρης Πτωχός στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Ο Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ.

 

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool.

 

Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης.

 

Ο κ. Πτωχός ήταν μόλις 1 έτους όταν ο κ. Σαμαράς έβγαινε για πρώτη φορά βουλευτής στη Μεσσηνία. Ενας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά. Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου.

 

Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης.