Δημήτρης Βασιλείου: "Μερικά από αυτά που έγιναν στο Δ.Σ. της 23/9"

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου μας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συνεδρίασε μετά από πρόσκληση εννέα δημοτικών συμβούλων του. Η Πρόεδρός του δεν ανταποκρίθηκε στην αίτησή τους να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν θέματα που είχαν εξαιρετικά άμεσο ενδιαφέρον, Θέματα που απαιτούσαν τη λήψη αποφάσεων.   Αφού πέρασέ το χρονικό διάστημα, που ο κανονισμός του Δ/Σ ορίζει, οι σύμβουλοι, όπως είχαν δικαίωμα, συγκάλεσαν αυτοί το Δ/Σ να συνεδριάσει.

 

Η συμπεριφορά της προέδρου θα τεθεί οπωσδήποτε στην κρίση των ελεγκτικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η κυρία υποπίπτει στο ίδιο παράπτωμα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιφρόνησή της στα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου και στον κανονισμό της λειτουργείας του Δ/Σ. Αυτό το παράπτωμα, πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι επισύρει την ποινή της παύσης από τα καθήκοντά της. 

 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν αυτό της ασφάλισης της εισόδου του ΧΑΔΑ Λουτρακίου, ο οποίος, αν και επίσημα κλειστός από το 2008, προκειμένου να αναπλαστεί και να πάψει να εγκυμονεί κίνδυνο για το περιβάλλον, εντούτοις χρησιμοποιείται εντατικά από πολλούς οι οποίοι εναποθέτουν εκεί απορρίμματα και τον επιβαρύνουν συνεχώς, αδιαφορώντας εντελώς για το περιβαντολογικό έγκλημα που επιτελούν!

 

Την ευθύνη για την πρόσβαση στον ΧΑΔΑ την έχει ο Δήμος μας, ή μήπως όχι; Δεν είμαστε βέβαιοι περί τούτου.

 

Είναι ευαίσθητο το θέμα των απορριμμάτων, ναι, αλλά και μεγαλύτερη  πρέπει να είναι και η ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύουμε  στα θέματα προστασίας της υγείας των δημοτών. Οι διοικούντες το Δήμο μας, αντί να βρουν την λύση για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, και αυτή υπάρχει αλλά κοστίζει, προτιμούν να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον υπάρχοντα Χ.Α.Δ.Α και να δημιουργούν και άλλους στα όρια της πόλης του Λουτρακίου, συγκεκριμένα στο χείλος του βόρειου τοιχώματος της διώρυγας. Η επιπολαιότητα, αλλά και η σκοπιμότητα  σε όλο της το μεγαλείο! Με τη συνείδησή τους ελαφρά μετατρέπουν το Λουτράκι σε σκουπιδότοπο. Δεν τους ενδιαφέρει όμως καθόλου το γεγονός, ότι ντόπιοι και επισκέπτες του Λουτρακίου και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, διαπιστώνουν και το αναφέρουν παντού και ευθαρσώς, ότι η καθαριότητα, παντού στον Δήμο μας είναι κάτω του μετρίου.    

 

Εμείς καταγγείλαμε στον Εισαγγελέα Κορίνθου το γεγονός, ότι ο επίσημα  κλειστός Χ.Α.Δ.Α συνεχίζει, πέρα από κάθε αμφιβολία, να επιβαρύνεται και από το Δήμο και από ιδιώτες που εναποθέτουν εκεί αμφιβόλου προελεύσεως και συστάσεως απορρίμματα. 

 

Βέβαια το θέμα δεν κατέστη δυνατόν να υπερψηφιστεί, επειδή ορισμένοι από την αντιπολίτευση δεν ψήφισαν τον τρόπο που προτείναμε για να ασφαλιστεί η είσοδος του Χ.Α.Δ.Α καθώς και να τον επιτηρούμε σε 24ωρη βάση. Μένει λοιπόν η κατάσταση ως τώρα έχει.  

 

Δυστυχώς δεν καταλάβαμε ότι υπάρχει μείζον υγειονομικό πρόβλημα, δεν καταλάβαμε ότι από το 2008 ο Χ.Α.Δ.Α έκλεισε για να αναπλαστεί, προκειμένου να πάψει να αποτελεί κίνδυνο, αλλά η δημοτική αρχή συνεχίζει αναίσχυντα να τον χρησιμοποιεί προκειμένου να συνεχίσει να βολεύεται!!!    

 

Δημήτρης Βασιλείου 

Δημοτικός Σύμβουλος