Δημοτικές εκλογές 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε στα ψηφοδέλτια

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής για το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν πλειοψηφήσει, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 του μηνός.

 

Ψηφοδέλτιο, το οποίο φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς προτίμησης, είναι μεν έγκυρο και μετράει υπέρ του συνδυασμού, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι σταυροί προτίμησης κατά την καταμέτρηση.
 

Σημειώνεται ότι αν ένας πολίτης ψηφίσει άλλη κοινότητα από αυτή που υπάγεται, το ψηφοδέλτιο δεν βγαίνει άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν οι σταυροί που έχουν μπει στους υποψήφιους, ενώ το ποσοστό που χρειάζεται ένας δήμαρχος για να βγει από την πρώτη Κυριακή είναι 43,1%. Στον αντίποδα, για να μπορέσει ένας συνδυασμός να πάρει έδρα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χρειάζεται το 3%.

 

Όσον αφορά τη σταυροδοσία στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μέχρι 4 σταυρούς στους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και 2 στο τοπικό.