Πιέζει ο χρόνος, 15 ημέρες, Πάσχα Καθολικών, αποκατάσταση, Διώρυγα, Κόρινθος, Λουτράκι, ΑΕΔΙΚ

Δ.Σ. Διώρυγας Κορίνθου: Ο χρόνος πιέζει αφόρητα!

Χρονικό όριο-στόχο το διάστημα των 15 περίπου, επομένων ημερών έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε., για την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Διώρυγας, μετά από την κατολίσθηση μεγάλου όγκου πρανών από το τοιχίο, που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

 

Αυτό το όριο έθεσε στη σημερινή του (28/2/2018) συνεδρίαση το Δ.Σ., το οποίο “θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και την επαναλειτουργία της Διώρυγας”, όπως επίσης αποφασίστηκε στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙώρυγας Κορίνθου)

 

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο τέθηκε, θεωρήθηκε επιβεβλημένο, δεδομένου ότι την εφετινή χρονιά το Πάσχα των Καθολικών εορτάζεται την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, με αποτέλεσμα να αναμένεται νωρίτερα η αύξηση της τουριστικής κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σύντομα -και σίγουρα μια περίπου εβδομάδα νωρίτερα από το Πάσχα των Καθολικών- να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να επαναλειτουργήσει η διώρυγα.

 

Αναφορικά με το συνολικό όγκο των χωμάτων και πετρωμάτων που κατέρρευσαν, καταλήγοντας στον πυθμένα της διώρυγας εκτιμάται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ότι ανέρχονται στα 12-13 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

 

Παράλληλα, ακόμη μια σημαντική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψιν το συνολικό όγκο των χαωμάτων και πετρωμάτων που κατέρρευσαν, αφορά στον τρόπο που θα εκτελεσθούν οι εργασίες, αφού το Δ.Σ. της ΑΕΔΙΚ αποφάσισε τη χρήση ιδίων μέσων και μόνο, αποκλείοντας εξωτερικούς συνεργάτες (εργολάβους).