Έχεις μαυράκια και σμήγμα στο πρόσωπο; Δες πόσο εύκολα μπορείς να το εξαφανίσεις!

Για να κρύψουν τους πόρους, οι γυναίκες θα κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή του σωστού μακιγιάζ, βάσης, πούδρας και του να κοιτάς κάθε μισή ώρα τον καθρέφτη.

 

Για να λύσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να έχετε άλλη αντιμετώπιση. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας πούμε πώς να το κάνετε.

 

Βρήκαμε γιατί οι πόροι φαίνονται μεγάλοι και τι αυξάνει την παραγωγή λαδιού στο δέρμα. Σας έχουμε επίσης και συμβουλές για το πώς να τους κάνετε να φαίνονται μικρότεροι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε προϊόντα και διαδικασίες που δεν έχουν αποτέλεσμα.

 

Οι πόροι του δέρματος παράγουν μία ουσία σαν λάδι που λέγεται σμήγμα. Χρειάζεται για να κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο και γεμάτο οξυγόνο. Επίσης, βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών από τα καλλυντικά.

 

Εάν όμως το δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα και δεν το φροντίζετε καλά, οι πόροι θα βρωμίσουν και θα μεγαλώσουν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακμή.

 

Αιτίες των μεγάλων πόρων:

 

Υπερβολική παραγωγή σμήγματος
Μείωση στην ελαστικότητα του δέρματος
Γονίδια

 

Τι μπορεί να γίνει:

 

Μειώστε την παραγωγή σμήγματος. Αλλάξτε την διατροφή, τον τρόπο που φροντίζετε το δέρμα σας και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε.

 

Προστατέψτε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας αντηλιακό καθημερινά.

 

Μειώστε τους πόρους καθαρίζοντάς τους τακτικά και ενυδατώνοντάς τους.

 

Καλό φαγητό

 

Μειώστε τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε. Η ζάχαρη, το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι και άλλες τρυφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη κάνουν το δέρμα να παράγει περισσότερο σμήγμα.

 

Προσθέστε μπαχαρικά όμως: κανέλα, ρίγανη, γαρύφαλλο, τζίντζερ και σκόρδο για να αποτρέψετε την μείωση της ελαστικότητας.

 

Να πίνετε πράσινο τσάι γιατί μειώνει την παραγωγή του σμήγματος και μειώνει την ακμή. Να τρώτε περισσότερα ψάρια και λαχανικά.

 

Καθάρισμα και ενυδάτωση

 

Καλό θα είναι να ενυδατώνετε το δέρμα σας δύο φορές τη μέρα. Αφού το καθαρίσετε, ενυδατώστε το με ένα προϊόν που προστατεύει ενάντια στις ακτίνες του ήλιου, το χώμα και την απώλεια υγρασίας.

 

Μην πλένετε το πρόσωπο συχνά με σαπούνι γιατί λόγω της οξύτητάς του καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με pH περισσότερο από 5.5.

 

Επιλέξτε ασφαλή καλλυντικά

 

Τα καλλυντικά συχνά περιέχουν συστατικά που μπλοκάρουν τους πόρους. Εάν έχετε πολύ μεγάλους πόρους, επιλέξτε προϊόντα που μειώνουν την παραγωγή σμήγματος.