Έχω ένα μυστικό: Αυτά μόνο στο Δήμο Λουτρακίου συμβαίνουν!

Ο εκλογομάγειρας γράφει για το εκλογικό παράδοξο που είναι πολύ πιθανό να συμβεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.,.

 

@ Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερις θα είναι απ' ότι φαίνεται οι εκλογικοί συνδυασμοί που αναμένεται να "διασταυρώσουν τα ξίφη τους", στην Τοπική Κοινότητα Πισίων στις προσεχείς εκλογές.

 

@ Στους συνδυασμούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι οι: Γιάννης Γκίκας(με στήριξη Γκιώνη;), Δημήτρης Λάμπρου, Μενέλαος Παπαδημητράτος και Δημήτρης Κοντός.

 

@ Σύμφωνα με τον Κλεισθένη, το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, σε κάθε συνδυασμό σε περιοχές κάτω από 500 κατοίκους, προβλέπονται 5 (το λιγότερο) υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι και ως ανώτερος αριθμός οι 5+50% ήτοι 7 ή 8. Με απλά μαθηματικά, στην περίπτωση που και οι 4 επικεφαλής καταφέρουν να δημιουργήσουν ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 8 υποψηφίους, μιλάμε για 32 άτομα συνολικά.

 

@ Ανατρέχοντας στα στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος, το 2014, σε σύνολο 497 εγγεγραμμένων, η αποχή άγγιξε το 26%, ψήφισαν 370, ενώ υπήρξαν 4 λευκά και 9 άκυρα ψηφοδέλτια.

 

@ Με απλά λόγια, υπάρχει περίπτωση, ο ένας στους 10 κατοίκους να είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος!

 

Ο εκλογομάγειρας