Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Αχτσιόγλου, Ξανθού και Πολάκη (Live)

Έκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

 

Όπως αναφέρεται αφορά στοιχεία για δώρο ύψους 241 εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείας από τις κυβερνήσεις την περίοδο 2006-2010.

 

 

 

Στην εισήγησή της, η κα Αχτσιόγλου αναφέρει: 

 

 

«Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, που αφορά μια σημαντική ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο την περίοδο 2006-2010 λόγω μη σύννομων πράξεων και παραλείψεων. Είναι εξάλλου κεντρική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης να αναδεικνύει όλες τις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης που συνέβησαν στην χώρα την προηγούμενη περίοδο και να προχωρά σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να αποκαθιστά τις ζημίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

 

 

Επί του συγκεκριμένου. Το ελληνικό Δημόσιο για μια σειρά μη σύννομων λόγων την περίοδο 2006-2010 δεν εισέπραξε τα ποσά που θα έπρεπε να έχει εισπράξει από φαρμακευτικές εταιρείες μέσω του rebate, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σημαντικά.

 

 

Το συνολικό ποσό που δεν εισπράχθηκε από το Δημόσιο, για διάφορους λόγους, όχι σύννομους όπως ανέφερα, ανέρχεται σε περίπου 241 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Αμέσως μόλις η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιλήφθηκε το ζήτημα προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου και να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά και να λάβει το Δημόσιο τα ποσά που δικαιούται. Για τις ενέργειες αυτές θα σας ενημερώσω στη συνέχεια. Αφορμή για να ελέγξουμε το όλο θέμα ήταν ερωτήματα που τέθηκαν, στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης, από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας».

 

documentonews.gr/ethnos.gr

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ