Έκτακτο-Ξημερώματα: Άγριες συμπλοκές και μαχαιρώματα Ελλήνων και Αλβανών στην Αθήνα

Άγριες συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Αθήνα, μετά από το χθεσινό περιστατικό με το θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βιλιαράτες της Αλβανίας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανήμερα της χθεσινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έξι άνθρωποι, νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία των Αθηνών, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, στο Σισμανόγλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νοσηλευόμενος είναι Έλληνας και έχει τραυματισθεί από σφαίρα.

 

Αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος του θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, υπήρξε αμέσως κινητοποίηση και διαδικτυακό κάλεσμα, από ακραίες δυνάμεις, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το, ήδη τεταμένο, κλίμα πυροδότησε η παρέμβαση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον νεκρό ομογενή, Κωνσταντίνο Κατσίφα, ως «τρελό εξτρεμιστή». Άγνωστο με ποιο τρόπο, δόθηκε "ραντεβού" μεταξύ ακραίων στοιχείων Ελληνικής και Αλβανικής υπηκοότητας, σε περιοχή του Γέρακα Αττικής, όπου σημειώθηκε η άγρια συμπλοκή, με ρόπαλα, μαχαίρια, αλλά και πιστόλι, όπως αποδείχθηκε από τον τρυματισμό του Έλληνα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά πάνω απ' όλα υπομονή, μέχρι να διαλευκανθούν οι συνθήκες και τα ακριβή γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του άτυχου 35χρονου ομογενούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ