Το «ελληνικό καλοκαίρι» των Γερμανών επιστρέφει – Έτοιμος για νέο ρεκόρ ο τουρισμός

Το ελληνικό καλοκαίρι παραμένει «γερμανικό όνειρο» και η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα το επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά. Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών φορέων προβλέπουν μια χρονιά - ρεκόρ για την Ελλάδα, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός παγκοσμίως.

 

Παρά την οικονομικά δύσκολη συγκυρία, οι Γερμανοί επενδύουν φέτος περισσότερο χρόνο και χρήμα στις διακοπές τους, ενώ έδαφος κερδίζουν από τη μια πλευρά οι παροχές πολυτελείας και από την άλλη οι επιλογές «all inclusive». Επιπλέον, έπειτα από τρία χρόνια αβεβαιότητας, επιστρέφει και ο γερμανικός έγκαιρος προγραμματισμός.

 

Σύμφωνα με τρέχουσα έρευνα της εταιρείας ερευνών αγοράς GfK, το 79% (+2 από το 2023) των Γερμανών δηλώνει ότι θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ το 25% σκοπεύει να ξοδέψει φέτος «σημαντικά περισσότερα» για τις διακοπές του από ό,τι το 2023. Το 2024, αναδεικνύεται στην ίδια έρευνα, οι κρατήσεις που γίνονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες νωρίτερα θα είναι περισσότερες από ποτέ.

 

Οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη κλείσει τις καλοκαιρινές διακοπές τους είναι κατά 24% περισσότεροι από πέρυσι. «Οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδεύουν και ταξιδεύουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ που ολοκληρώθηκε προχθές στο Βερολίνο.

 

Η ίδια η φετινή ΙΤΒ αποδεικνύει πόσο έχει ενισχυθεί το ενδιαφέρον για ταξίδια: Περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες σε τρεις ημέρες, 5.500 εκθέτες από 170 χώρες - ανάμεσά τους ακόμη και το Ιράκ και το Αφγανιστάν -, 24.000 συμμετέχοντες σε πάνελ και παρουσιάσεις, 3.200 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 300 ταξιδιωτικοί μπλόγκερ και περισσότεροι από 80 υπουργοί Τουρισμού.