Το Ελληνικό Κοινοβούλιο "υιοθετεί" τα ανήλικα παιδιά του ήρωα Επισμηναγού

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ανοικτά της Σκύρου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει τη διατροφή των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι το Κοινοβούλιο άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

 

Όπως σημειώνει ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε πρώτα φορά η Βουλή το 2010, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, θα καταβάλλεται κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

 

Νωρίτερα, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε προτείνει να υιοθετήσει το κοινοβούλιο τα δύο παιδιά του κυβερνήτη του Mirage 2000-5, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά την προηγούμενη (δεσμευτική) απόφαση του Κοινοβουλίου.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

 

Πηγή: Real.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ