Ελληνικό: Ποινή με αναστολή στους υπεύθυνους του λούνα-παρκ

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επιδίκασε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο εις βάρος του διαχειριστή του λούνα-παρκ στο Ελληνικό, καθώς και του συντηρητή των παιχνιδιών, στο πλαίσιο της υπόθεσης θανάτου του 13χρονου, Βασίλη Ζωγράφου, και του σοβαρού τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του, στις 27 Απριλίου του 2014.

 

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την πρόταση του Εισαγγελέα, μετέτρεψε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που είχε απαγγελθεί, σε πλημμέλημα —απόφαση που λειτούργησε ευνοϊκά στις ποινές των δύο βασικών κατηγορούμενων. 

 

Με την απόφασή τους, οι δικαστές έκριναν ένοχους τόσο τον διαχειριστή, όσο και τον ιταλικής υπηκοότητας συντηρητή, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια.

 

Ένοχος, επίσης, κρίθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο οποίος φυγοδικεί. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι στο λούνα-παρκ, κρίθηκαν αθώοι.

 

Το δυστύχημα έγινε την άνοιξη του 2014, όταν ο 13χρονος και η αδελφή του θέλησαν να παίξουν σε πισίνα με φουσκωτές μπάλες.  Ξαφνικά, ο δυνατός άνεμος παρέσυρε την τεράστια μπάλα, στην οποία βρίσκονταν τα δύο παιδιά, με αποτέλεσμα αυτή να σφηνωθεί σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ