Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου:500.000 ευρώ για δίχτυα προστασίας αναζητούν αποδέκτες!

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε, δια του αντιπεριφερειάρχη κου Παπαγγελόπουλου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας στο Λουτράκι, ότι διαθέτει 500.000 ευρώ για αγορά διχτυών με στόχο την προστασία των ακτών από τις μέδουσες.

 

 

Καλούνται οι πέριξ του Κορινθιακού κόλπου, Δήμοι της Κορινθίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ολοκληρώσουν άμεσα και με επιτυχία το εν θέματι έργο για την προστασία των ακτών μας.

 

Φυσικά, όχι απλώς να γίνει ένα έργο τοποθέτησης διχτυών για να το πάρει το πρώτο κύμα, αλλά να υλοποιηθεί βάσει βέλτιστων τεχνικών και περιβαλλοντικών προδιαγραφών, που θα λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της Κορινθιακής ακτογραμμής και των τοπικών καιρικών συνθηκών/φαινομένων.

 

Όχι άλλα λόγια και ολιγωρίες, το καλοκαίρι του 2018 έρχεται...

 

Πηγαίνουμε τα τελευταία χρόνια, από ενημερωτική εκδήλωση, σε ενημερωτική εκδήλωση, με συμμετοχή των ίδιων φορέων (Δήμων, Περιφέρειας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Επιστημονικών Φορέων, κλπ), με τα ίδια συμπεράσματα και χωρίς την ανάληψη καμίας οργανωμένης δράσης σε τοπικό επίπεδο Κορινθιακού κόλπου.

 

Οι έμποροι αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία της Κορινθίας δεν αντέχουν μία ακόμη και δη συνεχόμενη θερινή περίοδο, όπου θα πρωταγωνιστούν οι τσούχτρες και θα δυσφημείται και θα υποβαθμίζεται και τοπικά και πανελλήνια και διεθνώς, αφενός μέσω τουριστικών και παραθεριστικών ακυρώσεων και αφετέρου μέσω δημοσιογραφικών αναφορών, η πανέμορφη περιοχή μας.

 

Όχι άλλα λόγια και ολιγωρίες!