Εμβολιασμοί παιδιών: Χιλιάδες ραντεβού την πρώτη μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα

Την Παρασκευή (11.12.2021) πρώτη μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5-11 ετών κλείστηκαν χιλιάδες ραντεβού. Ως τώρα έχουν κλειστεί 16.000 ραντεβού ένας αριθμός όμως που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται να κλειστούν άλλα 9.300 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών.

 

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα ραντεβού έχουν ήδη εξαντληθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 60.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που προορίζονται για παιδιά και αν δεν φτάσουν, αναμένεται νέα παραγγελία στις αρχές του Ιανουαρίου.

 

Εμβολιασμοί από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

 

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα αρχίσουν την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές ο εμβολιασμός θα γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

 

Οι εμβολιασμοί σε παιδιά θα είναι αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικες. Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων.

 

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού θα κάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 14 Δεκεμβρίου.