Ενεργοποιήθηκε το "-3" στον Παναθηναϊκό από τον Βέμερ

Η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό λόγω της έφεσης του Γενς Βέμερ, ενεργοποιήθηκε και κοινοποιήθηκε. Διαβάστε στο Sport24.gr πόσες μέρες έχει μπροστά του πλέον το τριφύλλι για να πάρει πίσω τους βαθμούς.

 

 

Tην Τρίτη (03/04) το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που εκδίκασε την Παρασκευή (30/3) την έφεση του Γενς Βέμερ κατά του Παναθηναϊκού ενεργοποίησε και κοινοποίησε την ποινή του "-3" για τον πράσινους.

 

Κάτι το οποίο σημαίνει πως άμεσα θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το τριφύλλι από τον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Τι ακολουθεί όμως από εδώ και πέρα για τους πράσινους και ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος;

 

Από σήμερα (03/04) που κοινοποιήθηκε η σημερινή απόφαση στην Super League και την πράσινη ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός θα έχει τρεις εργάσιμες μέρες στη διάθεση του, (χωρίς να υπολογίζεται η μέρα κοινοποίησης) για να πληρώσει τον Βέμερ και να έρθει σε συμβιβασμό με τον Γερμανό. Δηλαδη, Μ. Τετάρτη, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή. Έτσι ώστε η πλευρά του παίκτη εν συνεχεία (αν συμφωνήσει με τους Πράσινους) να καταθέσει αίτημα αναίρεσης της ποινής. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε αφαιρούνται οριστικά τρεις βαθμοί.

 

Εν συνεχεία οι πράσινοι θα έχουν επιπλέον πέντε εργάσιμες μέρες μετά τον επόμενο αγώνα τους (με τον Ατρόμητο, μετά το Πάσχα, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου), για να πληρώσουν και να πάρουν πάλι πίσω τους τρεις βαθμούς.

 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το τριφύλλι είναι πως αν υπάρξουν τρεις αφαιρέσεις βαθμών, τότε ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται αμέσως. Οι αφαιρέσεις βαθμών μετά το πρώτο "-3" επιβάλλονται κάθε πέντε εργάσιμες μέρες μετά από κάθε αγώνα της ομάδας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

 

Ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ όπως αναγράφεται στο άρθρο 24, παρ. 5 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών αναφέρει:

 

"Σε αποφάσεις που αφορούν ποινές οι οποίες επιβάλλονται λόγω μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Α' και Β' Επαγγελματική κατηγορία (Super League-Football League) επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει η Π.Α.Ε. με την εξής διαδικασία.

 

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών(3) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζόμενης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφληση της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε. ενώ ο επόμενος αγώνας της διεξάγεται κανονικά.

 

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και αυτή) τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται.

 

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την πληρωμή της οφειλής. Στην περίπτωση που η οφειλέτρια Π.Α.Ε., καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλής της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων.

 

Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Παραρτήματος Νο 01 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων".

 

 

 

 

 

 sport24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ