Ενισχυμένα σήμερα τα μελτέμια

Τα μελτέμια και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, πάντως, θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από 21 έως 31 βαθμούς το θερμόμετρο. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

 

Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιουνίου από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα δείξει έως 33 βαθμούς, σε Κρήτη και Κυκλάδες η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 30 βαθμούς.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ