Επιδεινώθηκε η όραση των παιδιών λόγω της αυξημένης χρήσης υπολογιστών

Σύμφωνα με γιατρούς στις ΗΠΑ, η πανδημία του Covid-19 επιδείνωσε την όραση των παιδιών.

 

Εξαιτίας του αυξημένου χρόνου που περνούν μπροστά στις οθόνες, όπως ανέφεραν στη «Wall Street Journal», όλο και περισσότερα παιδιά δεν βλέπουν καλά, είτε μακριά είτε κοντά.

 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την επικεφαλής οφθαλμολόγο του Wills Eye Hospital στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ Julia A. Haller, ο αριθμός των παιδιών με μυωπία είχε σταθερά αυξητική στάση. Κατά τα lockdowns, το πρόβλημα έγινε εντονότερο και, παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός παιδιών με πρόβλημα όρασης σε μικρές αποστάσεις, όπως είναι η υπερμετρωπία.

 

Συνοψίζοντας τις απόψεις γιατρών στις ΗΠΑ που τον τελευταίο καιρό παρατηρούν αύξηση στα περιστατικά παιδιών με κάποιο από τα παραπάνω οφθαλμολογικά προβλήματα, η αμερικανική εφημερίδα «δείχνει» ως υπαίτιο τον αυξημένο χρόνο που εκείνα περνούν μπροστά στις οθόνες κατά την πανδημία.

 

Οι γιατροί εξηγούν ότι επί μήνες τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν υπολογιστή για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα του σχολείου ή να κάνουν τις ασκήσεις τους. Οταν έσβηναν τον υπολογιστή, άνοιγαν την οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ για να διασκεδάσουν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, μια και ήταν κλεισμένα στα σπίτια τους. Αυτό είχε αποτέλεσμα να κουράζονται υπερβολικά τα μάτια τους και να αλλάζει το σχήμα τους, οδηγώντας σε μυωπία ή υπερμετρωπία.