Επίσημη η αλλαγή της ώρας του Champions League

H UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Champions League απ' τη νέα σεζόν, με μοναδική στους ομίλους την ώρα έναρξης των αγώνων. Δεν θα είναι πια ώρα CL στις 21:45! Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα δεδομένα.

 

Την Τρίτη (27/2) η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Champions League απ' τη νέα περίοδο (2018-19). Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις αλλαγές στα προκριματικά, ενώ στους ομίλους το σημαντικότερο είναι πως άλλαξε η ώρα έναρξης των αγώνων!

 

Τα βασικά στοιχεία

26 ομάδες εξασφαλίζουν απευθείας συμμετοχή στους ομίλους, αντί για 22. Δηλαδή είναι 6 πλέον οι θέσεις για τις οποίες παίζουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες στα προκριματικά (μέχρι πέρσι ήταν 10).

 

Όλες οι ομάδες που θα αποκλειστούν στα προκριματικά του Champions League θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στο Europa League.

 

Απευθείας στους ομίλους πάνε οι 4 πρώτοι σε Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία (16), οι δύο πρώτοι σε Γαλλία και Ρωσία (4), οι πρωταθλητές σε Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο και Τουρκία (4), ο κάτοχος του Champions League (1) και ο κάτοχος του Europa League (1).

 

Αν αυτός που πάρει το CL έχει προκριθεί απ' το πρωτάθλημά του, τότε απευθείας στους ομίλους θα πάει ο πρωταθλητής Τσεχίας (11η χώρα στην κατάταξη).

 

Αν αυτός που πάρει το Europa League έχει προκριθεί στο CL απ' το πρωτάθλημά του, τότε απευθείας στους ομίλους θα πάει ο τρίτος του γαλλικού πρωταθλήματος (5η χώρα στην κατάταξη), ο οποίος θα έπαιζε προκριματικά.

 

Απ' το μονοπάτι των πρωταθλητών θα πάρουν 4 ομάδες εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ από αυτό των μη πρωταθλητών θα πάρουν 2 ομάδες εισιτήριο.

 

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο 2ος ξεκινά απ' τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ ο πρωταθλητής απ' τον 3ο προκριματικό γύρο.

 

Η μοναδική αλλαγή στους ομίλους έχει να κάνει με την ώρα έναρξης των αγώνων, καθώς η σέντρα δεν θα γίνεται πια στις 21:45!

 

Τα μισά ματς θα ξεκινούν στις 19:55 και τα άλλα μισά στις 22:00.