Επίθεση στο Παπαστράτειο: «Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα και τρελάθηκα»

Τα θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης στο Παπαστράτειο Κολυµβητήριο το βράδυ του Σαββάτου προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Κανείς δεν περίµενε πως ένα ήσυχο µατς του πρωταθλήµατος πόλο γυναικών µεταξύ του Ολυµπιακού και της Γλυφάδας, το οποίο διεξαγόταν µεταξύ συγγενών και φίλων, θα µετατρεπόταν σε εφιαλτική εµπειρία για όσους βρέθηκαν στο κολυµβητήριο. Όπως δηλώνουν οι αθλήτριες, οι γονείς τους και οι φίλοι τους, από θαύµα δεν θρηνήσαµε νεκρό. Μεταξύ όσων έζησαν τον εφιάλτη ήταν τρεις γνωστοί οπαδοί του Ολυµπιακού µε κινητικά προβλήµατα που πηγαίνουν σε όλους τους αγώνες του συλλόγου αντλώντας δύναµη από τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Αλαµπασίνης, χτυπήθηκε µε ρόπαλο στο κεφάλι και µεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκοµείο όπου ευτυχώς εκτός από αιµάτωµα δεν διαγνώστηκε κάτι πιο σοβαρό.

 

 

Επίθεση στο Παπαστράτειο: «Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα και τρελάθηκα»

 

«Από θαύµα»

 

 

Ο 29χρονος Γιάννης ή «Γιάνναρος», όπως τον ξέρουν όλοι στον Ολυµπιακό, είναι και φοιτητής στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο Τµήµα Παιδαγωγικής και κάθε µέρα περιµένει πώς και πώς τους αγώνες του αγαπηµένου του συλλόγου και δεν χάνει µατς από κανένα τµήµα. Οταν δεν διαβάζει, περνάει τη ζωή του στο Παπαστράτειο, στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Ηταν στο κολυµβητήριο µαζί µε τον πατέρα του, Μίµη, ο οποίος τον βοηθάει στις µετακινήσεις, και έναν φίλο τους που χτυπήθηκε και αυτός στο κεφάλι από τους κουκουλοφόρους και µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο για να κάνει ράµµατα. «Φοβήθηκα πολύ. Ηταν τροµακτικό. ∆εν έχω συνέλθει ακόµα. ∆εν υπήρχε λογική. Από θαύµα γλιτώσαµε» ήταν το µόνο που µπόρεσε να πει ο Γιάννης, σοκαρισµένος ακόµα από αυτά που έζησε.

 

 

«Ανανδρη επίθεση»

 

 

«Δεν έχουµε συνέλθει από το σοκ. Ηταν τροµακτικό. Ετοιµαζόµασταν να φύγουµε για να πάµε από το Παπαστράτειο στου Ρέντη και κατεβαίναµε τα σκαλιά. Ο Γιάννης πιάστηκε από τα κάγκελα για να σταθεί και ξαφνικά µπήκαν µέσα καµιά τριανταριά νεαροί. Με ρόπαλα µας χτυπούσαν. Επεσα πάνω στον Γιάννη και τους φώναζα “προσέξτε, είναι παιδιά. Πού χτυπάτε;”. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Δεν άκουγαν τίποτα. Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα. Τρελάθηκα. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ανεπανόρθωτο κακό. Ηταν άνανδρη επίθεση. Ο Γιάννης µου δεν είχε ποτέ αντιδικίες µε κανέναν. Δε µπορώ να τον συνεφέρω από το σοκ» τόνισε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Μίµης Αλαµπασίνης.

 

 

«Μεγάλη ψυχή»

 

 

Συγκινηµένος ο πατέρας του Γιάννη προσέθεσε: «Η παρουσία του Γιάννη στους αγώνες του Ολυµπιακού, σε όλα τα σπορ, του δίνει ζωή και δύναµη να ξεπεράσει το κινητικό πρόβληµα. Είναι µεγάλη ψυχή ο Γιάννης. Ήταν στο καροτσάκι, αλλά µε τη χαρά που παίρνει στο γήπεδο και τη δύναµη που αντλεί από όλους τους αθλητές όλων των οµάδων έχει σηκωθεί στα πόδια του. Σπουδάζει και µας δίνει δύναµη. Αυτό το παιδί βρήκαν να χτυπήσουν. Αισθάνοµαι ντροπή, όχι οργή. Ακόµα και οι 4-5 αστυνοµικοί που ήταν στο κολυµβητήριο, µόλις τους είδαν, µπήκαν στο καµαράκι και κρύφτηκαν».

 

 

Σύµφωνα µε τον Μίµη Αλαµπασίνη, οι κουκουλοφόροι προξένησαν πολλές ζηµιές και στα αυτοκίνητα των τριών παιδιών µε αναπηρία που ήταν στο κολυµβητήριο. «Το αυτοκίνητο του Λάζαρου Κοσµά που είναι ειδικής κατασκευής και µε σήµα ΑµεΑ το κατέστρεψαν. Και στα δικά µας έκαναν ζηµιές, αλλά µπροστά στη σκέψη ότι γλιτώσαµε δεν µιλάµε για τα άψυχα».

 

 

«Είµαστε ανήσυχοι»

 

 

Την παρέµβαση των υπουργείων Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισµού ζήτησε µε δηλώσεις της η υπεύθυνη Τύπου του Ερασιτέχνη Ολυµπιακού Χριστίνα Τσιλιγγίρη: «Είµαστε ανήσυχοι γιατί µία µέρα µετά τα γεγονότα δεν βλέπουµε την κινητοποίηση του κρατικού µηχανισµού. Ελπίζω να µην έχουµε ακόµα µία συγκάλυψη. Ο κ. Βασιλειάδης βρίσκεται στη Γλασκόβη. Ελπίζουµε να έµαθε τα νέα και περιµένουµε τις κινήσεις του»

 

 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο Παπαστράτειο το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, με κράνη και ρόπαλα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός και οι ανυποψίαστοι θεατές, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να πανικοβληθούν! Οι χούλιγκανς έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και υπάρχουν μαρτυρίες για δύο τραυματίες, οι οποίοι περίμεναν για πολλή ώρα ασθενοφόρο. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην αναμέτρηση, με εξαίρεση δύο άτομα, τους οποίους οι  δράστες απομόνωσαν άμεσα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, καθώς οι παίκτριες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες.

 

Οι χούλιγκανς πήραν τη φωτογραφική μηχανή φωτορεπόρτερ που βρισκόταν εκεί και του πέταξαν το λάπτοπ στην πισίνα, προκειμένου να μην στείλει φωτογραφίες από τα επεισόδια! Έγιναν ζημιές και σε αυτοκίνητα έξω από το Παπαστράτειο, εκ των οποίων τα δύο άνηκαν σε πατέρες πακτριών.

 

 

ethnos.gr/gazzeta.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ