Έρχεται κακοκαιρία εξπρές

Κακοκαιρία σύντομης διάρκειας βρίσκεται προ των πυλών, και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά για τον καιρό, το σκηνικό αναμένεται σταδιακά να αλλάξει από σήμερα αργά το απόγευμα με εφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

meteo.gr

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ