Έρχεται το τέλος του κόσμου;-Πως η NASA έφτασε σε ένα τρομακτικό συμπέρασμα.

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει διαρκώς τις συνθήκες διαβίωσης στον πλανήτη μας και η NASA σε μελέτη της, ανακάλυψε μια τρύπα στον παγετώνα Thwaites, η οποία φτάνει σε μέγεθος στα δυο τρίτα της έκτασης του Μανχάταν!

 

Ο παγετώνας Thwaites είναι από τους μεγαλύτερους της ΔυτικήςΑνταρκτικής, έχοντας τον ρόλου του «αναχώματος» για τις τεράστιες μάζες πάγου, πίσω από αυτόν. Σε περίπτωση που καταρρεύσει, ο τεράστιος όγκος που θα πέσει στον ωκεανό, θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη της θάλασσας προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

 

 

Η τεράστια τρύπα χωράει μέσα 14 δισεκατομμύρια τόνους πάγου, τα οποία προφανώς και έχουν λιώσει σε μεγάλο βαθμό ενώ υπολογίζεται πως αυτός ο τεράστιος όγκος θα έχει λιώσει ολοκληρωτικά την επόμενη τριετία.

 

 

Η κοιλότητα αυτή εντοπίστηκε από δορυφόρους με τη NASA να μελετά τα στοιχεία και να καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρέπει άμεσα να αλλάξουν αρκετά πράγματα ως προς την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο τεράστιος παγετώντας Thwaites λιώνει

Ο τεράστιος παγετώντας Thwaites λιώνει

Ο Jeremie Mouginot, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, δήλωσε πως ο παγετώνας Thwaites, ήταν ένας "παγετώνας τέρας" πλάτους 120 χιλιομέτρων ο οποίος συνεχίζει την υποχώρηση του με τεράστιες μελλοντικές επιπτώσεις, διότι θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση της στάθμης των θαλασσών κατά 0,6 μέτρα.

 

 

Οι Thwaites υποστηρίζει επίσης τους γειτονικούς παγετώνες που αν λιώσουν, θα προσθέσουν στην αύξηση της στάθμης των θαλασσών παγκοσμίως, 2,44 μέτρα, απειλώντας τις παράκτιες κοινότητες.

"Το ερώτημα δυστυχώς δεν είναι πλέον αν θα λιώσουν οι παγετώνες, αλλά το πότε, και με ποιον ρυθμό".

 

Ο τεράστιος παγετώντας Thwaites λιώνει

 

 

newsbomb.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
11 + 8 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.