Έρχονται ηλεκτρικές συγκοινωνίες: Η ΔΕΗ θα παρέχει λεωφορεία στους Δήμους

Ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

 

 

Ήδη η ΔΕΗ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει υπογράψει, από τον περασμένο Νοέμβριο, μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα (στην φωτογραφία ένα από τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της εταιρείας).

 

Οι πρώτες κινήσεις αφορούν τη δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνουν συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών

 

Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια η οποία θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά.

 

Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.

 

aftodioikisi.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ