Επιστράτευση, Ερντογάν, Τουρκία, Συρία, βόρεια Συρία, Αφρίν, θερμό καλοκαίρι

Ετοιμότητα επιστράτευσης ζήτησε ο Ταγίπ Ενρτογάν

Σε ετοιμότητα επιστράτευσης έθεσε χθες, τους Τούρκους, με χθεσινή (24/2/2018) ομιλία του σε πόλη της νοτιοδυτικής Τουρκίας ο Ταγίπ Ενρτογάν, αναφερόμενος στις πολεμικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, όπου τα αρχικά σχέδια του Προέδρου της Τουρκίας έχουν ανατραπεί, δεδομένου ότι είχε εκτιμήσει δημοσίως, πως «σε μια εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην Αφρίν» και ήδη, οι επιχειρήσεις έχουν εισέλθει στον δεύτερο μήνα.

 

Ο Ταγίπ Ενρτογάν έστησε ολόκληρη παράσταση με ένα παιδί ντυμένο με φόρμα παραλλαγής, λέγοντας προς τους συγκεντρωμένους ότι «όταν η Τουρκία χρειαστεί τους Τούρκους, όλοι θα σπεύσουν, με πρώτο εμένα». Μετά από αυτά τα λόγια και με την αναπαραγωγή τους από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, όπως ήταν φυσικό, εκατομμύρια Τούρκοι έσπευσαν να δουν που πρέπει να παρουσιαστούν στην περίπτωση επιστράτευσης. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, καταλήγοντας στην ομιλία του, χαρακτήρισε «θερμό» το επερχόμενο καλοκαίρι για την Τουρκία και συμπλήρωσε πως «η χώρα βρίσκεται στις παραμονές μιας νέας αντίστασης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ