Έτσι θα αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών!

Αυτό που απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είναι αφενός η έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τις συντάξεις και δεύτερον πώς ο Αλέξης Τσίπρας θα χειριστεί τις… αναταράξεις με τον Πάνο Καμμένο, δεδομένης της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου στο Σκοπιανό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν τετ α τετ στη Θεσσαλονίκη και μπορεί στο επίκεντρο να βρέθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους ένστολους, ωστόσο ο μεγάλος πονοκέφαλος παραμένει η συμφωνία των Πρεσπών.

 

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στη γείτονα, ενώ τον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης, που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει προς κύρωση τη συμφωνία στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με τη στάση Καμμένου, ο οποίος εξακολουθεί σε κάθε δημόσια εμφάνισή του να θυμίζει την πάγια διαφωνία του δείχνοντας σε εκλογές ή και δημοψήφισμα, επιλογή που απέρριψε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός.

 

Δημοψήφισμα ή εκλογές ζητεί ο Πάνος Καμμένος – Τι είπε για τον Αντώναρο

«Εάν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση!»,  δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για το Σκοπιανό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη ΔΕΘ.

 

Όπως είπε, αρχικά θα προτείνει στον πρωθυπουργό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέσει ο ελληνικός λαός . Η δεύτερη θέση του θα είναι, ανέφερε ο κ. Καμμένος, οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να γίνει μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες.

 

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ έντιμη.

 

«Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή την περίοδο που κυβερνήσαμε μαζί και να υπήρξε σύγκρουση ή εκβιασμό. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στηρίχθηκε στην κοινή αρχή του να καλύψουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου» σημείωσε.

 

Ερωτηθείς για το γεύμα που είχε με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο Πάνος Καμμένος αφού σχολίασε ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν κρύβεται κανείς» συμπλήρωσε:

 

«Με τον Αντώναρο έχουμε μια για πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

 

«Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

 

«Θα συνομιλήσω με τον κ. Αντώναρο, χαίρομαι που είναι η κυρία Παπακώστα στην κυβέρνηση, πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος χώρος που μπορεί να συνεργαστεί» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ