Έξαρση γρίπης και ιώσεων στα παιδιά – Πάνω από 700 περιστατικά σε κάθε εφημερίδα νοσοκομείου

Η έξαρση των ιώσεων και της γρίπης στα παιδιά προκαλεί συμφόρηση στα νοσοκομεία Παίδων. Αυξημένα περιστατικά και στους ενήλικες. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Το μείγμα γρίπης και ιώσεων στα παιδιά έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πάνω από 700 παιδιά επισκέπτονται τις εφημερίδες των νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος εξήγησε πως η κατάσταση αναμένεται να γίνει χειρότερη μετά τις γιορτές, αφού θεωρεί πως θα υπάρξει έξαρση λόγω συνεστιάσεων. «Ζητάμε την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό. Σε κάθε εφημερία γίνεται πανικός, έρχονται πάνω από 700 με πυρετό και συμπτώματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

 

«Το Σαββατοκύριακο η κατάσταση είναι χειρότερη, γιατί η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβάζει ρολά και όλα τα παιδάκια απευθύνονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία».

 

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε πως τα παιδιά μεταδίδουν τις ιώσεις και στους μεγαλύτερους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να γίνεται πιεστική η κατάσταση και στα γενικά νοσοκομεία. Όπως είπε, ακόμα δεν έχει φτάσει στο «κόκκινο» το σύστημα υγείας, όμως, ζήτησε μέτρα για να αποφευχθεί αυτό.

 

 

 

«Στα υπόλοιπα νοσοκομεία, στα τμήματα εφημερευόντων περιστατικών είναι πολλά τα περιστατικά και τα μεγάλα νοσοκομεία βάζουν ράντζα. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, ακόμα δεν είναι ανυπόφορη η κατάσταση, να δούμε και το ζήτημα των εμβολίων. Η οδηγία είναι να εμβολιάζονται τα παιδιά ως δύο ετών», σχολίασε.