Εξελίξεις για την Αντωνοπούλου: Ο Τσίπρας περιμένει την παραίτησή της

Πολιτικές εξελίξεις για την υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μετά την αποκάλυψη για την επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ που έλαβε για διαμέρισμα στο Κολωνάκι αξιοποιώντας διάταξη νόμου του 2015, που επέκτεινε τη δυνατότητα αυτή σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

 

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον Real FM.ο κ. Τζανακόπουλος αποτυπώνοντας την κυβερνητική δυσφορία. 

 

Ωστόσο η κυβερνητική δυσφορία είναι αναντίστοιχη με την ουσία του θέματος αφού το προκλητικό δωράκι στη ζάμπλουτη υπουργό θεσμοθετήθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σε μια κρυφή διάταξη του νομοσχεδίου για το Μνημόνιο 3, στο οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν το μέτρο της κατάργησης του ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

 

Οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν παρά τις προσπάθειες κορυφαίων υπουργών να το παρουσιάσουν ως ήσσονος σημασίας θέμα.

 

Όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος μιλώντας στο Real FM το παρουσίασε ως  «μικροπολιτικό θέμα».

«Δεν είναι λίγο μικροπολιτικό το θέμα; Εδώ έχουμε υπαρκτά σκάνδαλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.Βέβαια πρόσθεσε ότι «πρέπει στο μέλλον όταν ξαναδούμε το ζήτημα, να θέσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια».

 

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππας μιλώντας στο Thema Fm 104,6.

 

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

 

Πηγή:athensvoice.gr