Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης οικισμού της Καρύστου. Οι θυελλώδεις άνεμοι συμβάλουν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Εύβοια.

 

Συναγερμός στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου (11.07.2020) μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

 

Στη μάχη της κατάσβεσης στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα καναντέρ. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην κοινότητα Ραπταίων. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον κ. Ραβιόλο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

 

πηγή: evima.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ