Φολέγανδρος: Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» η Αστυνομία - Τι είπε ο σύντροφος της 26χρονης

Ως εγκληματική ενέργεια ερευνάται ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, με βασικό ύποπτο τον 30χρονο φίλο της, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη στην Αστυνομία. Η κατάθεση που θα δώσει ο 30χρονος αποτελεί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «κλειδί» ως προς τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε σχέση με τον σύντροφο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, καθώς ο ίδιος όλο το βράδυ που κρατήθηκε από τις Αρχές, βρισκόταν σε σύγχυση και έλεγε διαρκώς ασυνάρτητες φράσεις.

 

Συγκεκριμένα, επαναλάμβανε διαρκώς τις φράσεις «Δεν ήθελα να το κάνω...», «ήταν η κακιά η ώρα...», ενώ άλλες φορές ρωτούσε πού βρίσκεται η 26χρονη κοπέλα.

Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σημείο όπου εντοπίστηκε το όχημα με τις κηλίδες αίματος είχε προηγηθεί κάποιος καυγάς μεταξύ του ζευγαριού.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές στη Φολέγανδρο αναμένεται να επικοινωνήσουν μέσα στην ημέρα με την εισαγγελέα της Νάξου, οι οποία και θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο εντόπισε κάτοικος του νησιού, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμενικό και την Αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο.

 

Ο 30χρονος φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή στην οποία βρέθηκε την Παρασκευή η νεαρή κοπέλα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει και οι άνδρες του Λιμενικού διαπραγματεύονταν μαζί του σχεδόν επί μία ώρα προκειμένου να παραδοθεί.

 

Η γυναίκα που αναγνώρισε τον 30χρονο φίλο της περιγράφει στο Open τη στιγμή που τον είδε και ενημέρωσε την αστυνομία.

 

Όπως λέει «είχε χαρακτηριστική κόμμωση και το συγκράτησα» και στην επιστροφή από μπάνιο σε παραλία του νησιού, περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει.

 

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», αναφέρει η κυρία Ειρήνη Μαρινάκη, στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν.

Μάλιστα περιγράφει ακριβώς τη στιμγή που είδε τον νεαρό, λέγοντας ο 30χρονος κινούταν και ήταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο. «Ειχα συγκρατήσει το πώς είναι τα μαλλιά του, επειδή είναι πολύ φουντωτά και χαρακτηριστικά και είδα έναν άντρα εκεί χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα και κάποια μηχανή ή αυτοκίνητο σταματημένο στο δρόμο».

Η κ. Μαρινάκη η οποία ήταν περαστική μαζί με την οικογένειά της, σημειώνει ότι αφού τον είδε, έφυγε αμέσως και κάλεσε την αστυνομία.

«Ήταν η κακιά η ώρα»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν αφυδατωμένος και σε κακή κατάσταση, ενώ όσα έλεγε ήταν ακατάληπτα. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι πως «ήταν η κακιά η ώρα» και «μαλώσαμε, χάλασε η φάση».

 

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τοπική εισαγγελία που επιλήφθηκε του θέματος, προτού η υπόθεση παραπεμφθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και κηλίδες αίματος. Βρέθηκε επίσης σπασμένο το κολιέ που φορούσε η άτυχη 26χρονη.

 

Η 26χρονη κοπέλα η οποία είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, βρισκόταν στο νησί κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τον νεαρό φίλο της, ο οποίος έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας.

 

Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της, με τις Αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ