Φτιάχνει σήμερα ο καιρός - πότε αναμένεται να χαλάσει

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τους άνεμους να πνέουν ασθενείς και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στην Αθήνα από 19 έως 31 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς.

 

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 29 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

 

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

 

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο και βαθμιαία βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

 

Ωστόσο, το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού αναμένεται να χαλάσει από την Τετάρτη, καθώς αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες, ενώ την Πέμπτη στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. 

 

Η θερμοκρασία, από την Πέμπτη, θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

 

Την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και, στα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

meteo.gr