Φτιάξε τον πρωινό χυμό που καίει το λίπος!

Ένα υπέροχο πρωινό που καίει το λίπος και σου χαρίζει ενέργεια.

 

 

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που αρνούνται να απαρνηθούν το πρωινό τους καφεδάκι; Και αν σού λέγαμε πως ένας χυμός πορτοκάλι μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν; Μάλλον κερδίσαμε την προσοχή σου!

 

 

Ένας απλός χυμός πορτοκάλι όμως δεν αρκεί για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος. Αναβαθμίζουμε λοιπόν το αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού μας με μοναδικά superfoods που θα μας βοηθήσουν ν’ αδυνατίσουμε πριν καλά καλά το καταλάβουμε!

 

 

Πρώτα απ’ όλα, προσθέτουμε στο ποτήρι μας και λίγο χυμό γκρέιπφρουτ, ο οποίος είναι ένας από τους γνωστότερους φυσικούς λιποδιαλύτες. Το πορτοκάλι θα καλύψει την πικρή του γεύση, ενώ τα υψηλά ποσοστά λιποδιαλυτών ινών που διαθέτει θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο χυμός αυτός είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη C και Α, αλλά και λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην αποβολή των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό. Περιέχει ακόμα πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση του μεταβολισμού.

 

 

Στο ποτήρι μας θα ρίξουμε επίσης και λίγη κανέλα, η οποία θεωρείται πανίσχυρο αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη, λιποδιαλυτική και αντιμικροβιακή δράση. Η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και επιβραδύνει την κένωση του στομάχου. Οι τροφές οι οποίες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όπως τα μακαρόνια και το λευκό ψωμί, αναγκάζουν το σώμα να παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτή η απότομη πτώση δημιουργεί ξανά αίσθημα πείνας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Science and Technology το 2010, η κατανάλωση κανέλας πριν από κάθε γεύμα που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της.

 

 

Και κάπως έτσι έχουμε φτιάξει ένα σούπερ πρωινό χυμό, που θα μας βοηθήσει ν’ αδυνατίσουμε και θα μας δώσει και ενέργεια!

 

 

peloponnisosnews.gr