Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα πάρετε το επίδομα έως 100 ευρώ

Στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων, το Fuel Pass 2, που θα αφορά το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πάρουν μία «ανάσα» οι πολίτες από τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις στα καύσιμα.

 

Δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι πάνω από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων.

 

Οι δικαιούχοι

 

Η επιδότηση στη βενζίνη θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ και έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα είναι δικαιούχος της επιδότησης.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

 

«Κλειδί» για να ξεκλειδώσει η επιδότηση είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 

Για ένα άτομο το εισόδημα που δηλώνει στη φετινή φορολογική δήλωση στην Εφορία δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Για ζευγάρι το όριο αυξάνεται στα 33.000 ευρώ και κατά 3.000 για κάθε παιδί.

 

Έτσι για οικογένεια με ένα παιδί διαμορφώνεται στα 36.000 ευρώ, για δύο παιδιά στα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά στα 42.000 ευρώ και για τέσσερα παιδιά στα 45.000 ευρώ που είναι και το ανώτατο όριο. Δηλαδή για οικογένεια με πέντε παιδιά το όριο για το συνολικό εισόδημα δεν προσαυξάνεται και παραμένει στα 45.000 ευρώ.

 

Το ποσό της ενίσχυσης

 

Το ποσό ενίσχυσης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι κλιμακωτό ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης του, την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου και το είδος του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιδότηση για τους πολίτες που θα επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα αντί για την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ.

 

Αναλυτικά, η συνολική επιδότηση για το τρίμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα.
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ